• Fri. Dec 8th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Război în Israel. Hamas folosește spitalele ca sedii militare. Orașul Gaza, complet încercuit

Nov 6, 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 47 Second

Pe fondul rapoartelor privind “ciocniri grave” între forțele israeliene și Hamas, guvernul Hamas din Gaza a afirmat că forțele israeliene au efectuat „bombardamente intense” în jurul mai multor spitale din nordul Fâșiei Gaza, la scurt timp după ce telecomunicațiile au fost întrerupte.

Război în Israel. În acest moment, forțele armate israeliene efectuează „lovituri de amploare asupra infrastructurii teroriste”. Sunt vizate ținte terestre, cât și sisteme complexe de tuneluri Hamas.

Forțele de apărare ale Israelului afirmă că au „înconjurat complet orașul Gaza”

Se pare că Gaza a suferit a treia întrerupere totală a comunicațiilor de la începutul războiului. Armata israeliană a anunțat că a înconjurat orașul Gaza și a împărțit în două fâșia de coastă asediată:

„Astăzi există Gaza de nord și Gaza de sud”, a declarat purtătorul de cuvânt al forțele israeliene, contraamiralul Daniel Hagari.

Acesta a calificat-o drept o „etapă semnificativă” în războiul împotriva Hamas. Presa israeliană a relatat că se așteaptă ca trupele să intre în orașul Gaza în termen de 48 de ore.

De asemenea, Israelul a acuzat Hamas de crime de război, dezvăluind noi dovezi. Acestea demonstrează că gruparea teroristă folosește spitalele din Fâșia Gaza ca baze militare, împiedicând în același timp civilii să fugă:

„Hamas este slabă fără scuturi umane”, a declarat Hagari în momentul publicării informațiilor clasificate anterior.

El a arătat fotografii aeriene ale platformelor de lansare a rachetelor Hamas din apropierea spitalului „indonezian” din Gaza. A mai spus că teroriștii știau că forțele israeliene nu ar putea lansa un atac aerian cu daune colaterale asupra spitalului.

Război în Israel

Război în Israel. Hagari a declarat că alte materiale împărtășite de forțele israeliene arată că „nu există o lipsă de combustibil în Gaza”

El a adăugat că o parte din acest combustibil era depozitat sub spitalul indonezian. Acesta se afla la doar 75 de metri de un punct de lansare, iar clădirea a fost construită de fapt deasupra „Orașului Terorii” al Hamas, rețeaua de tuneluri de sub enclavă.

Israelul a bombardat fără încetare Fâșia Gaza asediată în lupta sa pentru distrugerea Hamas. În acest timp au distrus blocuri întregi și au ucis peste 9.700 de persoane, majoritatea femei și copii, potrivit ministerului sănătății condus de Hamas.

Atacul asupra Fâșiei Gaza a avut loc după ce militanții Hamas au luat cu asalt granița pe 7 octombrie și au ucis 1.400 de persoane, majoritatea civili, potrivit autorităților israeliene.

În timp ce bombardamentul neîncetat al Israelului asupra Fâșiei Gaza continuă în cea de-a 30-a zi, conflictul amenință să se extindă într-un război total pe un alt front.

În timp ce schimburile zilnice de focuri transfrontaliere continuă între Hezbollah și armata israeliană peste granița dintre Israel și Liban, șeful Statului Major al IDF, generalul-locotenent Herzi Halevi, a declarat astăzi că armata sa este pregătită să treacă la atac.

„Ne-am stabilit obiectivul de a restabili o situație de securitate semnificativ mai bună la frontiere, nu doar în Fâșia Gaza”, a declarat Halevi în timpul unei evaluări la Divizia 210 din nordul Israelului, astăzi.

”Suntem pregătiți în orice moment să trecem la ofensivă în nord. Înțelegem că se poate întâmpla și avem încredere în dumneavoastră că apărarea de aici este puternică’, a adăugat el.

Tensiunile se acutizează la doar o zi după ce liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a amenințat că va intensifica războiul împotriva Israelului, avertizând asupra unei „adevărate bătălii”.
sursa:evz.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *