• Fri. Dec 8th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Mafia bulgară pune asasini plătiți la dispoziție pentru crime la comandă. Cât costă un asasinat

Nov 6, 2023
1 0
Read Time:2 Minute, 6 Second

Mafia bulgară a început să se dezvolte la începutul anilor 1990. Atunci, perioada de tranziție a fost benefică grupărilor , sub o puternică influență rusă.
Acum mafia bulgară se ocupă de orice la nivelul crimei organizate. De la trafic de droguri, contrabandă cu țigări, trafic de ființe umane, prostituție, trafic ilicit de antichități până la crime la comandă și comerț cu arme. Grupurile criminale organizate bulgare folosesc în principal companii de securitate și asigurări precum SIC și VIS ca fronturi pentru activități criminale.

De altfel sunt cunoscuți și pentru asocierea cu mafia italiană Ndragheta. O astfel de grupare a fost destructurată în 2020. Cu toate acestea, ceea ce a făcut mafia bulgară cu adevărat celebră sunt crimele la comandă. De la căderea comunismului în 1989, în Bulgaria au avut loc peste 150 de crime de șefi de rang înalt în stil mafiot.

De cele mai multe ori au fost comise în centrul capitalei, Sofia, în plină zi. Până în prezent, a existat cel mult 1 condamnare în aceste cazuri. Acest lucru este adesea pus pe seama presupusei corupții larg răspândite la toate nivelurile sistemului judiciar bulgar, inclusiv Procuratura. Astfel, pe piața neagră, costul unui astfel de asasinat efectuat de lunetişti a fost estimat la 5.000-50.000 de lire sterline.

Luptătorii” – oamenii de afaceri din mafia bulgară

Cu cât este mai important personajul cu atât este mai scumpă execuția. Primul asasinat la acest mod a fost al lui Vasil Iliev – Fondator al VIS1 și VIS2. Totul s-a întâmplat într-o ambuscadă cu un criminal necunoscut în drum spre Clubul „Mirage” pe 25 aprilie 1995. Ulterior, în 1996 a fost ucis și un fost premier bulgar. Nu toate asasinatele a fost, însă la comandă.

Ivo Karamanski, alias „Nașul” a fost împușcat de o cunoștință beată la o petrecere de naștere în Sofia, pe 20 decembrie 1998. Iar lista continuă și în zilele noastre. Potrivit specialiștilor, o mare parte a mafiei bulgare post-comuniste provine de la sportivii profesioniști și în special de luptătorii din perioada comunistă.

Frații Iliev, Krasimir „Big Margin” Marinov și Iliya Pavlov au fost toți elevi ai școlii pentru viitorii campioni „Olympic Hopes”. În Bulgaria de după 1990, cuvântul „luptător” a ajuns să desemneze un om mafiot. Luptătorii au ajuns să controleze o mare parte din afacerile bulgare, așa că cuvântul „om de afaceri” a căpătat nuanțe similare.

Luptătorii s-au infiltrat, de asemenea, în politica bulgară ca și în Rusia. În timpul guvernării Mișcării Naționale Simeon II (2001–2005), asasinatele au devenit deosebit de comune.

Sursa:evz.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *