Protejarea planetei și afacerile verzi capătă din ce în ce mai mult teren, mai ales când devin obligatorii prin lege. Industria de energie verde și cea de energie tradițională sunt în război, plătitorii sunt oamenii de rând.
Una dintre primele țări care impune oamenilor, prin lege, chestiuni legate de industria verde legat de protejarea planetei este Scoția. Acolo, guvernul partidului naționalist, SNP, vrea să introduce o prevedere legală, cel puțin îndoielnică. Mai exact proprietarii de locuințe nu le voi mai putea vine dacă nu înlocuiesc pompele de gazecu unele de căldură.
Acestea costă de patru ori mai mult, dar ar fi mai puțin poluante. Drept urmare chiar dacă n-au bani, cei vor să își vândă locuința vor fi constrânși să facă aceasta schimbare. Altfel vor fi blocați în vânzare, chiar dacă acest lucru înseamnă că nu vor mai putea să beneficieze de avantajele faptului că au un imobil. Și să îl utilizeze așa cum consideră ei de cuviință nu statul.
Protejarea planetei motiv de scumpire a raburanților sau doar de transferare a puterii financiare
O altă problemă legat de războiul între industria energetică verde și cea tradițională este cel care se duce legat de carburanți. Banca Mondială a recomandat pentru descurajarea utilizării de combustibili fosili, creșterea prețurilor la aceștia. Vorbim despre sume cu 50% mai mari la benzină, 65% la motorină, 32% la gaze naturale. Astfel încât și aici cei care produc mașini electrice și centrale care folosesc alți combustibili decât gazelle natural ar fi privigiliați.
De altfel, Uniunea Europeană a stabilit că din 2035 mașinile cu combustibil tradțional să nu mai fie fabricate. Pentru ca ele să poată fi înlocuite de cele electrice. Doar că au fost țări care nu au fost deloc de acord cu această propunere. Așa că deși adoptată, propunerea este totuși în aer.
Unul dintre motive este acela că nu ar exista suficientă materie primă pentru ca mașinile să poate fi înlocuite cu cele electrice. Marii producători din UE de mașini cu motoare pe combustibil, arată că nu își pot schimba toate fabricile. Printre mari opozanți ai legii se află și Germania, unul dintre marii producători auto din Europa.
Sursa:evz.ro