• Sat. Dec 9th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ce a primit un român de mâncare într-un spital de stat din Londra. „Mișto hotel”

Nov 6, 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 57 Second

Un român internat într-un spital din Londra a postat pe internet o fotografie cu meniul de la cină. Mulți au rămas cu adevărat uimiți, unii declarând că meniul pare a fi potrivit mai degrabă pentru un hotel sau o pensiune decât pentru un spital.

Un român a postat pe rețelele sociale un meniu de la un spital din Londra, unde se poate observa tipul de mâncare ce li se dă pacienților.

Ceea ce a stârnit marea surpriză este faptul că aceștia au posibilitatea de a-și alege dintr-o varietate de opțiuni alimentare, o practică diferită de cea obișnuită în spitalele din România, unde mâncarea este stabilită deja.

„Cina, meniul și camera mea de spital în UK”, a fost titlul postării în care apar trei fotografii, dintre care două cu camera de spital.

 

Un meniu primit de un român într-un spital din Londra i-a uimit pe toți

Românul a adăugat imediat că pe holul spitalului au un restaurant și o cafenea în stil italienesc, alături de un magazin. De asemenea, fiecare pacient are baie proprie și câte un calculator în cameră.

Tot el a explicat care e meniul de la spitalul din Londra. „Cina: Stroganoff de vită și ciuperci, iar la desert, prăjitură cu cremă de ou și lapte (custard). PS: E un spital NHS (National Health System, adică o unitate medicală „de stat” – n.r.). Și Aqua Carpatica se vinde în Tesco în UK”.

În continuare, un internaut a împărtășit un meniu impresionant dintr-un spital din Norvegia. În timp ce un altul a prezentat un meniu dintr-un spital din România, care părea mai mult decât decent, dar care nu se știe exact de unde provenea.

Mâncarea primită de un român la un spital din Londra
Meniu spital Londra. Sursa foto: Facebook

Cele mai mari probleme ale sistemului de sănătate din Anglia

Cu toate acestea, nu au trecut neobservate nici problemele semnificative în cadrul sistemului de sănătate din Anglia. Lista de așteptare a NHS din Anglia a atins recent un nou nivel record. Aproape 7,7 milioane de persoane sunt în așteptarea unui tratament.

Așa e, lipsa personalului, a paturilor de spital și îmbătrânirea populației sunt cauza principală a problemelor sistemului de sănătate. Apropo bugetul NHS pe 2022-23 e de 181 de miliarde de lire”, a confirmat autorul postării inițiale.

Un alt utilizator a glumit și a remarcăt faptul că este impresionat de abilitatea englezilor de a măsura cu exactitate această cifră. Aceasta este o diferență semnificativă în comparație cu majoritatea sistemelor de sănătate din lume, inclusiv sistemul american, unde cheltuielile pe cap de locuitor sunt mai mari decât în Marea Britanie.

În România, de exemplu, pacienții trebuie să aștepte aproximativ trei luni pentru a fi programați la o procedură RMN, chiar și atunci când aceasta este necesară în regim de urgență, a scris acesta.

Românii, uimiți de meniu și de spitalul din Londra

După ce au văzut postarea, românii nu s-au putut abține să nu-și arate uimirea. Mulți dintre ei au transmis că totul arată mai degrabă a hotel sau pensiune.

„Dacă ar vedea cineva un meniu ca ăla în România ar crede că e o farsă”, a comentat cineva.

Mișto hotel, unde ziceai că e?” și „Parcă e o pensiune”, au fost două comentarii asemănătoare.

Același șoc l-am avut și eu în Austria când a fost soția mea internată și au venit cu un meniu de ăsta tip restaurant să își aleagă ce vrea să mănânce… Eram de un an în Austria și ăla a fost primul contact cu sistemul lor medical”, a spus altul.
sursa:evz.ro

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *