• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Balamucul de la USR, o făcătură electorală. Mama Lasconi se bate pentru familia normală, fiica ei pentru partenerii LGBTQ

Nov 6, 2023

Am trăit s-o vedem și p-asta! Elena Lasconi, membru USR și anunțată până acum ca viitor candidat la europarlamentare, să fie linșată mediatic de fiica sa, Oana Lasconi, membră a comunității LGBTQ și care trăiește la Paris! O scenetă menită să aducă voturi în viitoarea campanie electorală, unde un candidat pentru Cotroceni nu poate fi o persoană care nu militează pentru familie, ba mai are și o fată de 30 de ani cu altă orientare sexuală.
Dacă punem cap la cap reacțiile și intervențiile de după sceneta cu fiica influensăriță și actriță plângând și acuzându-și mama că e homofobă, vedem că totul a fost gândit ca Elena Lasconi, acum primar la Câmpulung, să fie propulsată spre eșalonul de sus al politicii, USR fiind într-o criză acută de personalități. Măcar pe Elena Lasconi o mai țin minte oamenii de când prezenta știri la Pro TV.
Președintele USR, Cătălin Drulă a anunțat pe Facebook că i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă de pe listele de la europarlamentare, iar ea s-a executat. Știre puțin interesantă pentru cei 14% de posibili votanți useriști, însă care a atras atenția unui procent mai mare de alegători creștini ortodocși și membrii LGBTQ, ultimii surprinși plăcut de intervenția fiicei Oana, emoționată până la lacrimi de preferința sexuală a mamei.

Imediat au apărut în peisaj și niște membre USR care au bătut fierul cât e cald. Au condamnat-o pe Elena Lasconi pentru declarația ei din emisiunea de la Prima TV, unde a recunoscut că a votat la referendum pentru familia tradițională. Intervenția lor, absolut gândită, este și o provocare pentru AUR și George Simion sau pentru Diana Șoșoacă, parlamentari vocali care vor reacționa la scandalul Lasconi și vor propaga numele Elenei Lasconi la nivel național. Poate chiar o vor apăra de linșajul intern și de deciziile lui Drulă.

Legat de președintele partidului Cătălin Drulă, maestrul Ion Cristoiu crede că acest scenariu cu familia Lasconi este gândit și pentru a-l dărâma din funcție pe Drulă. Cred că are dreptate, după ce am văzut mai multe intervenții ale unor membri USR la posturile B1 și Digi 24, mai ales a activistei Oana Țoiu.

Schimbarea lui Cătălin Drulă vine și din interiorul partidului pe care-l conduce, pentru că sunt mulți membri nemulțumiți de (in)activitatea politică pe care ar trebui să o aibă o formațiune politică din opoziție. De altfel, cu puțin timp în urmă, de la Bruxelles, europarlamentarul USR Vlad Gheorghe i-a cerut lui Cătălin Drulă să demisioneze de la șefia partidului.

Ideologia promovată de Drulă și apropiații lui aproape că este insesizabilă, în schimbă „marile scandaluri” din USR au fost mereu mediatizate, enervând mai mult simpatizanții chiar decât în vremurile când președinte era Dan Barna, iar Cosette Chichirău se lua la harță prin Parlament cu cine nimerea.

Balamucul din USR va continua și în următoarea perioadă, pentru că o făcătură electorală, lansată în emisiunea jurnalistului Sebastian Zachmann (despre care Robert Turcescu a descoperit că era un activist al USR pe o platformă online), nu poate să se oprească la un episod sau două. Vrând-nevrând, presa a primit o provocare și va întoarce pe toate părțile scandalul Lasconi, care conține elemente de telenovelă, mult plăcute de public.

sursa:EVZ.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *