• Fri. Dec 8th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Americanii se pregătesc de extinderea conflictului – Un submarin nuclear a ajuns în Orientul Mijlociu odată cu șeful CIA

Nov 6, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Statele Unite au făcut un anunț neobișnuit, anunțând că un submarin nuclear din clasa Ohio a ajuns în zona operațională a Comandamentului Central al SUA, iar comandamentul a publicat luni o fotografie cu acesta trecând prin Canalul Suez, notează The Jerusalem Post.

Identitatea submarinului nu a fost dezvăluită și nu se știe dacă este unul dintre cele patru submarine care transportă rachete de croazieră Tomahawk sau dintre cele 14 submarine care transportă rachete balistice Trident-II, dar este totuși un plus semnificativ pentru forța de descurajare americană în regiune și pentru capacitatea de a ataca dacă este necesar.
Între timp, în New York Times, s-a raportat anterior că, în urma anunțului vizitei care trebuia să aibă loc săptămâna aceasta – șeful CIA, William Burns, a ajuns deja în Israel. Se așteaptă ca Burns să poarte discuții privind continuarea luptelor împotriva Hamas și problema răpiților.

Și un bombardier cu capacitate nucleară se află în zonă

În timp ce submarinele din clasa Ohio au propulsie nucleară și multe dintre ele transportă arme nucleare, altele transportă doar rachete de croazieră și sunt destinate să fie desfășurate cu forțe pentru operațiuni speciale, ceea ce nu lasă să se știe dacă submarinul care operează acum în Orientul Mijlociu transportă rachete balistice nucleare.

Comandamentul Central a publicat separat o imagine a unui bombardier B-1 cu capacitate nucleară care operează, de asemenea, duminică în Orientul Mijlociu.

Ultima dată când SUA a dezvăluit că are un submarin cu propulsie nucleară în regiune a fost în urmă cu un an, când șeful Comandamentului Central, generalul Michael Kurilla, a inspectat public USS West Virginia, care se afla într-o locație nedeclarată pe mare, relatează CNN.

Sursa:stiripesurse

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *