• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

VIDEO Vladimir Putin a făcut încă un test cu o rachetă ce poate distruge lumea: ‘Lansarea unei rachete balistice este elementul final al testelor’

Nov 5, 2023

Submarinul rus cu propulsie nucleară Imperator Aleksandr III a desfăşurat cu succes un test de lansare a rachetei balistice Bulava, proiectată să transporte focoase nucleare, a anunţat duminică Ministerul rus al Apărării, transmite Reuters.

“Lansarea unei rachete balistice este elementul final al testelor, după care va fi luată o decizie privind acceptarea navei în cadrul forţelor navale”, a transmis ministerul pe reţeaua de mesagerie Telegram.
Racheta intercontinentală, lansată de sub apă de pe o poziţie din Marea Albă, în largul coastei de nord a Rusiei, a atins o ţintă aflată la câteva mii de kilometri distanţă, în peninsula Kamchatka din Extremul Orientul rus, a menţionat ministerul, fără a preciza când anume a avut loc testul, scrie agerpres.ro.
Imperator Aleksandr III, clasa Borei, echipat cu 16 rachete Bulava şi torpile moderne, a fost lansat la apă în decembrie, într-o ceremonie la care a asistat şi preşedintele rus Vladimir Putin, a menţionat TASS.

Forţele navale ruse dispun de trei submarine cu propulsie nucleară din clasa Borei în serviciu, unul în faza de testare şi alte trei în construcţie, potrivit ministerului.

Racheta Bulava, de 12 metri lungime, cu o rază estimată la 8000 kilometri şi putând să transporte până la şase focoase nucleare, a devenit piatra de temelie a segmentului naval al “triadei nucleare” ruse. Vladimir Putin insistă ca Rusia să-şi menţină capacitatea de descurajare nucleară pentru a contracara ceea ce a calificat drept ameninţări în creştere la adresa securităţii, într-un context în care relaţiile dintre Moscova şi Occident trec prin tensiuni-record după invazia rusă din Ucraina din 2022, mai notează Reuters.

sursa:stiripesurse

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *