• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Prăpastie tot mai mare între Turcia și Israel. Ambasadorul turc la Tel Aviv a fost rechemat. Se întrerupe orice discuție cu Natanyahu

Nov 5, 2023

Ministerul turc de Externe a anunţat că ambasadorul Şakir Ozkan Torunlar a fost rechemat pentru consultări “având în vedere tragedia umanitară în desfăşurare din Gaza, cauzată de atacurile continue ale Israelului împotriva civililor şi refuzul Israelului de a accepta o încetare a focului”, relatează Agenţia France-Presse.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, Lior Haiat, a calificat această măsură drept “un alt pas din partea preşedintelui turc care se află de partea organizaţiei teroriste Hamas”.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că îl consideră pe Netanyahu personal responsabil pentru vărsarea de sânge în curs de desfăşurare în Gaza, unde peste 9.000 de palestinieni au fost ucişi în atacuri israeliene.

“Netanyahu nu mai este o persoană cu care putem vorbi. L-am dat deoparte”, a declarat Erdogan, citat de presa turcă, relatează Agenţia France-Presse.

Cu toate acestea, Erdogan a declarat sâmbătă că ţara sa nu îşi poate permite să întrerupă toate contactele diplomatice cu Israelul.

“Întreruperea completă a legăturilor nu este posibilă, mai ales în diplomaţia internaţională”, a declarat Erdogan.

Măsura Turciei urmează retragerii de către Israel a diplomaţilor săi din această ţară luna trecută, după ce Erdogan a numit Israelul “ocupant” la un miting pro-palestinian.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *