• Fri. Jun 21st, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Obama nu ezită să aducă acuze și Israelului: ‘Ocupaţia şi ceea ce li se întâmplă palestinienilor este insuportabil’

Nov 5, 2023

Fostul preşedinte american Barack Obama condamnă atacurile din 7 octombrie ale Hamas împotriva Israelului, îndemnând în acelaşi timp oamenii să “ia în considerare întregul adevăr”, informează The Times of Israel, citat de news.ro.

“Dacă există vreo şansă de a putea acţiona constructiv, de a face ceva, va fi nevoie de o recunoaştere a complexităţii”, spune Obama în cadrul unei dezbateri găzduite de podcastul Pod Save America, realizat de foşti membri ai administraţiei sale.

“Ceea ce a făcut Hamas a fost îngrozitor şi că nu există nicio justificare pentru asta, iar ceea ce este de asemenea adevărat este că ocupaţia şi ceea ce li se întâmplă palestinienilor este insuportabil”, spune el în aplauzele publicului.
Obama continuă şi face comparaţie cu oveştile despre Holocaust şi “nebunia antisemitismului” cu faptul că “sunt oameni care mor chiar acum, care nu au avut nimic de-a face cu ceea ce a făcut Hamas”.

“Dacă vrei să rezolvi problema, atunci trebuie să iei în considerare întregul adevăr”, spune el. “Şi apoi trebuie să recunoşti că nimeni nu are mâinile curate, că toţi suntem complici într-o anumită măsură”.
sursa:stiripesurse

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *