• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Motivul ireal pentru care Coreea de Nord a decretat o nouă zi de sărbătoare legală

Nov 5, 2023

Coreea de Nord a decretat o nouă zi de sărbătoare legală pentru a marca testarea cu succes, anul trecut, a rachetei balistice intercontinentale (ICBM) Hwasong-17, a anunţat duminică agenţia de presă nord-coreeană ACT, citată de AFP, potrivit Agerpres.

La 18 noiembrie 2022, Phenianul a efectuat ceea ce se consideră a fi primul test de zbor complet al Hwasong-17, supranumită “racheta monstru” de către analiştii militari.

Această aniversare a fost desemnată ca o zi de sărbătoare legală în cadrul unei reuniuni a Adunării Populare Supreme, a informat ACTC.

Instaurarea Zilei industriei rachetelor marchează un eveniment special în parcursul nostru sacru de dezvoltare a apărării naţionale”, a adăugat sursa citată.

Prin această lansare, Coreea de Nord “a arătat lumii măreţia unei puteri nucleare de clasă mondială şi naţiunea care deţine cea mai puternică rachetă balistică intercontinentală”, potrivit agenţiei de presă nord-coreene.

Coreea de Nord efectuează frecvent teste cu arme importante de sărbători legale. Serviciul Naţional de Informaţii (NIS) din Coreea de Sud a indicat săptămâna trecută că Phenianul pregăteşte o a treia lansare a unui satelit de recunoaştere militară.

Sursa:stiripesurse

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *