• Sat. Dec 9th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Liderii Hamas trăiesc într-un lux exorbitant. Au vile, hoteluri şi limuzine scumpe. Foto

Nov 5, 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 35 Second

Liderii Hamas trăiesc într-un lux exorbitant, în timp de palestinienii din Gaza se află într-o situație critică pe fondul războiului Israelului cu Hamas.

Liderii Hamas duc o viaţă de lux în timp ce locuitorii din Gaza se confruntă cu moartea pe fondul războiului. Unele figuri marcante ale Hamas duc o viață confortabilă departe de Fâșia sărăcită. Ismail Haniyeh, considerat liderul general al grupului palestinian, locuiește în Qatar.

Liderii Hamas: lux, avioane private, restaurante şi hoteluri

Ismail Haniyeh este considerat liderul general al Hamas. El a fost adesea criticat pentru că trăiește în confort și lux, în timp ce milioane de locuitori din Gaza zac în sărăcie. Haniyeh este un membru cheie al mișcării Hamas de la sfârșitul anilor 1980. Haniyeh a fost numit prim-ministru palestinian în 2006 de către președintele Mahmoud Abbas.

n 2017, a devenit șef al biroului politic al Hamas. În anul următor, Haniyeh a fost desemnat terorist de către Departamentul de Stat al SUA. Acesta a părăsit Gaza în 2019 pentru un „tur străin temporar”. De atunci, se pare că locuiește în Qatar.

Liderii Hamas trăiesc în lux. Sursa foto: firstpost.com

Liderul Hamas este tată a 13 copii, acesta controlează militanții din hoteluri de lux din Qatar și Turcia. Călătorește între Teheran, Istanbul, Moscova și Cairo cu un avion privat. Fiul său Maaz este un mare proprietar în Gaza, unde este numit „tatăl caselor”. În Turcia, el este adesea văzut cu femei și consumând alcool, ceea ce este împotriva legii islamice. Potrivit datelor preliminare, averea familiei Gania este de 2,5 miliarde de dolari.

Khaled Mashal, un alt membru care trăiește în lux

Fost șef al Biroului Politic al Hamas. În 2012, a fugit din Damasc în Qatar cu 1,5 miliarde de dolari. Acum, el supraveghează operațiunile imobiliare și financiare ale grupului de la Doha.

Al doilea cel mai important lider al Hamas, care este responsabil pentru relațiile internaționale. Musa Abu Marzouk a trăit 14 ani în SUA, unde s-au născut șase dintre copiii săi. Averea lui este estimată la 2 miliarde de dolari.

Musa Abu Marzouk, un alt lider bogat

Yunis Kafishe, responsabil de banii organizației teroriste

Responsabil cu finanțele Hamas, locuiește în Istanbul. Președintele Turciei i-a eliberat un pașaport turcesc pe numele lui Hashmet Aslan. O companie de construcții lucrează acolo pe numele Hamas, care a câștigat aproximativ 2 milioane de euro în 2022.

Secretarul adjunct al Trezoreriei SUA, Elizabeth Rosenberg, a remarcat că Hamas a adunat bogății și resurse vaste în tranzacții imobiliare secrete, în timp ce Fâșia Gaza este o ruină economică.

Hotelurile și vilele din Qatar găzduiesc de ani de zile liderii Hamas

Nu doar în trecut, ci chiar și după recentul atac terorist al militanților Hamas în Israel. Doha a apărat prezența liderilor politici ai grupării pe teritoriul său.

Într-o declarație, ambasada Qatarului din Ottawa a spus: „În ceea ce privește biroul Hamas din Doha, acesta a fost folosit de la început ca un canal de comunicare și un mijloc de a aduce pacea în regiune și care este în coordonare cu aliații occidentali, în special Statele Unite”.

sursa:evz.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *