• Fri. Dec 8th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

‘Israelul este un stat terorist!’. Demonstraţii ample în sprijinul palestinienilor din Fâșia Gaza în marile capitale europene

Nov 5, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 55 Second

Mii de persoane au manifestat sâmbătă în lume, în special în Europa, dar şi în Iran, în sprijinul palestinienilor din Fâşia Gaza loviţi de bombardamentele israeliene în represalii la atacul sângeros lansat de Hamas în Israel la 7 octombrie, relatează AFP, conform AGERPRES.

Mii de oameni, 30.000 potrivit poliţiei, au manifestat în Trafalgar Square pentru a patra sâmbătă consecutiv, cerând un “armistiţiu imediat” şi “încetarea masacrului”din Gaza. Anterior, sute de persoane au participat la mitinguri organizate în cursul dimineţii în mai multe cartiere din Londra.

În Franţa, mii de persoane au manifestat, între care 19.000 la Paris, potrivit poliţiei, purtând numeroase steaguri palestiniene şi pancarte pe care se afla înscris “Eliberaţi Palestina”.

Alături de sloganurile de sprijin pentru Gaza, altele vizau direct Israelul: “Boicotaţi Israelul” sau “Israelul este un stat terorist!”, se afla înscris pe unele pancarte.

Această manifestaţie, convocată de asociaţii, sindicate şi partide politice, nu a fost interzisă de prefectura poliţiei din Paris, care a reamintit însă că nu va tolera “niciun exces”.

În toată Franţa au fost anunţate alte 40 de manifestaţii, reunind în special 5.000 de persoane la Lyon (centrul-est) şi 1.500 la Strasbourg (est), conform poliţiei, manifestanţii scandând “Israelterorist, Macron complice!”.

Peste 3.500 de persoane, potrivit poliţiei, s-au adunat în celebra Alexander Platz, în centrul Berlinului. “Salvaţi Gaza”, “Opriţi genocidul” sau “Armistiţiu” se afla înscris pe pancartele purtate de manifestanţi, notează AFP.

Mii de oameni au manifestat de asemenea paşnic sâmbătă la Berlin şi Düsseldorf (vest), în semn de solidaritate cu palestinienii din Gaza. La Berlin, poliţia a estimat numărul participanţilor la 9.000, în timp ce la Düsseldorf au fost 17.000, mai mult decât se preconizase, a anunţat poliţia acestui oraş din vestul Germaniei.

În Iran au avut loc sute de mitinguri, potrivit presei de stat iraniene, pentru a denunţa Statele Unite şi Israelul şi pentru a-i sprijini pe palestinieni. Totodată au avut loc manifestaţii publice organizate de stat pentru a marca ocuparea ambasadei Statelor Unite la Teheran în 1979, notează Reuters.

Armata israeliană avansează în Fâşia Gaza, unde un nou atac a făcut zeci de morţi într-o tabără de refugiaţi, sâmbătă seara, potrivit Hamas, în pofida cererilor de încetare a focului şi a disperării civililor palestinieni după 30 de zile de război, notează AFP.
Sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *