• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

14 cetăţeni din spaţiul asiatic, opriţi în tentativă de trecere ilegală a frontierei

Sep 26, 2023

Poliţiştii de frontieră din cadrul sectoarelor timişene Cruceni, Lunga şi Jimbolia au depistat, în ultimele 24 de ore, 14 cetăţeni din Nepal şi Pakistan, toţi intraţi legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia.

Poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Cruceni au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au fost depistaţi în apropierea localităţii de frontieră Iohanisfeld, patru cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă, după ce au coborât dintr-un autoturism înmatriculat în România, care circula în regim taxi, arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara, remis, marţi, AGERPRES.

Pe numele şoferului care circula în regim de taxi a fost deschis dosar penal pentru trafic de migranţi, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

În acelaşi timp, poliţişti din sectorul de frontieră Jimbolia au depistat la aproximativ 20 m de frontiera cu Serbia, alţi trei cetăţeni care se deplasau pe jos, pe la frontiera verde. În zona Lunga, au fost depistate două grupuri formate din şapte cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.

Toţi cetăţenii străini au fost conduşi la sediile sectoarelor pentru verificări. În cadrul cercetărilor s-a constat faptul că cei paisprezece cetăţeni străini provin din Nepal şi Pakistan şi au vârste cuprinse între 20 de ani şi 39 de ani şi au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, pentru a ajunge în vestul Europei.

În toate cazurile, cetăţenii străini au intrat legal în ţară, în baza unor vize de muncă. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
Poliţia de frontieră le recomandă cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează nonstop (021.9590).
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *