• Wed. Sep 27th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Nu e Rusia, e Olanda: Peste 2.000 de protestatari pașnici au fost săltați cu autobuzele (video)

Sep 10, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Circa 2.400 de persoane care participau sâmbătă la Haga la un protest pentru climă au fost reţinute de poliţie după ce au blocat o autostradă, relatează dpa, conform Agerpres.

Poliţia a anunţat că printre cei reţinuţi la protestul organizat de grupul Extinction Rebellion se numără şi mulţi minori. Agenţia de presă ANP a relatat că autostrada A12 a fost blocată sâmbătă la prânz. Zona unde a fost organizat protestul se află în apropierea sediilor parlamentului şi guvernului. Poliţia olandeză a afirmat că a folosit tunuri cu apă pentru a îndepărta protestatarii de pe autostradă.

Cu toate acestea, chiar şi după ce poliţia a folosit tunuri cu apă, protestatarii au rămas pe autostradă, înainte de a fi îndepărtaţi de sute de ofiţeri de poliţie şi duşi cu autobuzele pe un stadion din Haga. Ei au fost ulterior eliberaţi.

Este a opta oară când când autostrada A12 a fost blocată de activiştii pentru climă, a anunţat poliţia. Proteste pentru climă au fost organizate sâmbătă şi în alte părţi ale oraşului.

Grupul de mediu Extinction Rebellion a anunţat că vrea să blocheze în fiecare zi autostrada până când guvernul va reduce toate subvenţiile pentru combustibilii fosili, precum cărbunele, petrolul şi gazul.

 

Sursa:stiripesurse
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *