• Sat. Apr 13th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Forțele ucrainene continuă să avanseze în vestul regiunii Zaporojia (ISW)

Sep 6, 2023

Imaginile geolocalizate distribuite pe 5 septembrie de mai multe surse au arătat că forțele ruse lovesc poziții ucrainene la nord-vest și vest de Robotyne, în regiunea Zaporojia. Potrivit celui mai recent raport al Institutului pentru Studierea Războiului, acesta indică faptul că forțele ucrainene au avansat într-o zonă din apropierea așezării pe care forțele ruse pretindeau anterior că o controlează.

Imagini suplimentare geolocalizate postate pe 5 septembrie arată că forțele ucrainene au avansat și la sud de Robotyne și la nord-vest de Verbove, situat la aproximativ 10 kilometri est de Robotyne.
Dovezile geolocalizate ale forțelor ucrainene la nord-vest de Verbove sugerează că forțele ucrainene avansează de-a lungul liniei fortificațiilor rusești care se îndreaptă spre așezarea, a spus ISW.

Surse militare ucrainene au confirmat, de asemenea, că forțele ucrainene au avut succes în direcțiile Robotyne-Novoprokopivka la sud de Orikhiv și au mai raportat că forțele ucrainene desfășoară operațiuni ofensive de succes la sud de Bakhmut.

Pe 4 septembrie, ministrul adjunct al apărării ucrainean Hanna Maliar a declarat că armata ucraineană a făcut câștiguri în apropiere de Klishchiivka, la aproximativ cinci kilometri de Bakhmut din regiunea Donețk, și Novoprokopivka la sud de Robotyne.

Forțele ucrainene au eliberat trei kilometri pătrați în jurul Bakhmutului, potrivit Maliar.
sursa:stiripesurse

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *