• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

UDMR revine și amenință voalat cu votarea moțiunii de cenzură: Nu am văzut încă varianta finală

Sep 5, 2023

UDMR așteaptă varianta finală a proiectului de asumare a răspunderii guvernamentale pe măsurile fiscale, apoi grupurile parlamentare vor decide dacă votează sau nu moțiunea de cenzură anunțată de USR.

„În primul rând nu avem o variantă finală a textului care va intra în Parlament, cu care se va veni cu asumarea răspunderii, de fapt, pentru că dezbaterile în cazul acesta lipsesc. Știm foarte bine că în ultimele zile, în ultimele săptămâni, primarii și președinții de CJ din cadrul UDMR au criticat aspru acele variante care au fost circulate în presă și care au ajuns și la asociațiile de orașe, de comune. În variantele respective, cu siguranță nu putem fi de acord cu măsurile de austeritate dar avem o promisiune din partea premierului Ciolacu că varianta finală va fi prezentată grupurilor UDMR din parlament după care grupurile parlamentare vor lua o decizie”, spune Tanczos Barna.

El a evitat să spună dacă parlamentarii Uniunii vor vota moțiunea de cenzură.
„Nu ne antepronunțăm niciodată, știți că UDMR nu se antepronunță, sunt foarte multe prevederi în textele inițiale care cu siguranță sunt inacceptabile pentru noi, limitările de cheltuieli pentru cultură, limitările de cheltuieli pentru sport sunt imposibil de aplicat și acceptat acele descentralizări care de fapt sunt niște ccentralizări mascate la nivel regional. Toate acestea vor fi discutate cu premierul Ciolacu, în momentul de față așteptăm finalizarea textuluii, varianta finală cu care va veni premierul și ne vom hotărî după aceea”, încheie Tanczos Barna.
Oprirea creșterii taxelor va fi prioritatea USR în noua sesiune parlamentară, afirmă Cătălin Drulă, președintele USR. El anunță că USR va depune moțiune de cenzură dacă Guvernul Ciolacu va crește taxele.
sursa:stiripesurse

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *