• Wed. Sep 27th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Şeful IGSU, absent la catastrofa de la Crevedia, încearcă să spele imaginea instituţiei: organizează o paradă a pompierilor şi cere ca aceştia să vină doar în uniforme noi, tip 2023

Sep 5, 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 24 Second

Generalul cu patru stele Paul Iamandi, inspector general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a fost absent de la operaţiunea pompierilor de după exploziile în lanţ de la Crevedia, iar acum încearcă să spele imaginea instituţiei, dar şi a sa.

Conducerea IGSU, unde Paul Iamandi ocupă funcţia de inspector general, a transmis, încă din data de 14 august,  cu aproape două săptămâni înaintea tragediei de la Crevedia, că va organiza în data de 13 septembrie o defilare a forţelor de intervenţie, de Ziua Pompierilor.

Site-ul Agenda Pompierului relatează că Iamandi ar fi trimis o circulară în care ar fi cerut ca toţi pompierii participanţi la paradă să poarte ultimul model de uniforme, pentru a contracara zvonurile apărute după dezastrul de la Crevedia, care susţineau că pompierii ar avea echipamente defectuoase.

Încă din 14 august 2023, capetele luminate ale IGSU au debitat un ordin care să reunească la București, pe 13 Septembrie, de Ziua Pompierilor, o mare și luxoasă paradă. Într-un fel ideea nu e rea, doar ipocrizia e mare, să defilezi cu zeci de plutoane ca să ascunzi groapa/mocirla în care se zbate Arma: 2 oameni pe o mașină de intervenție în loc de 4 sau 5, echipaje în cuplaj pe 2-3 autospeciale, șoferi în cuplaj pe 5-6 mașini, aspecte generate de înfiorătoarea lipsă de personal. De ce lipsă de personal când ne lăudăm că facem angajări? Pentru că oamenii au fugit mâncând pământul din sistemul lui Arafat, șeful nemijlocit al generalului Iamandi iar copiii angajați sunt puțini și mulți dau bir cu fugiții. În plus, fiind angajați cu buletinul de pe stradă, ca SGP (soldat gradat profesionist), e imposibil să înlocuiască funcțiile de SOP (subofițer operativ) care veneau cât de cât pregătiți de la Boldești. Cel puțin regulamentele militare tot le învățau în școală. Aceste funcții de SOP au fost radiate din stat când oamenii au părăsit sistemul și înlocuite cu SGP. De ce? Ca să fie mai ieftină forța de muncă. Să facă MAI economie și, desigur, să dea Arafat bine cu cele PESTE 200 DE FUNCȚII DIN STATUL DEPARTAMENTULUI PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ, STRUCTURĂ FĂRĂ PERSONALITATE JURIDICĂ ȘI PARALELĂ CU IGSU.

Ordinul IG nr. 97020⁄14.08.2023(foto), care revine asupra Ordinului nr.96740 din 20.07.2023 transmite tuturor structurilor subordonate IGSU instrucțiuni privind ceremonialul militar care va avea loc în data de 16 septembrie 2023, în municipiul București, cu ocazia sărbătoririi a 175 de ani de la Bătălia din DEALUL SPIRII și a ZILEI POMPIERILOR DIN ROMÂNIA. În acest sens, inspectorul general Dan Paul Iamandi solicită inspectoratelor județene, CÂTE UN PLUTON DE MILITARI PE FIECARE JUDEȚ, IAR ACEȘTIA SĂ FIE ÎMBRĂCAȚI OBLIGATORIU ÎN COSTUM UNIC DE TIP NOU, 2023, PREVĂZUT CU SEMNUL PROTECȚIEI CIVILE ȘI, BASC. Pentru că domnul general are ‘mnealui un pitic cu BASCUL. I se pare mai COOL.”, scrie sursa menţionată.

sursa:romaniatv.net

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *