• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Secretomania lovește la Kremlin: Peskov a primit ordin strict să nu comenteze întâlnirea lui Putin cu Kim Jong Un

Sep 5, 2023

Kremlinul a refuzat marţi să confirme o posibilă întâlnire între liderii Rusiei, Vladimir Putin, şi Coreei de Nord, Kim Jong Un, săptămâna viitoare, în Extremul Orient rus, afirmând că nu are “nimic de spus”, transmite EFE.

“Nu, nu putem” să o confirmăm, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în cadrul briefingului său de presă telefonic zilnic.

Anterior, ziarul New York Times a scris despre acest potenţial summit, care ar avea ca scop, printre altele, să parafeze un schimb de arme şi de tehnologie aerospaţială şi militară. Publicaţia susţine că cei doi lideri s-ar putea întâlni săptămâna viitoare în oraşul Vladivostok, unde Putin intenţionează să se adreseze pe 12 septembrie la cel de-al optulea Forum Economic Estic.

Potrivit ziarului american, Putin ar dori ca Phenianul să vândă Rusiei artilerie şi rachete antitanc, în timp ce Coreea de Nord ar fi în căutarea de tehnologie avansată pentru fabricarea de sateliţi şi submarine cu propulsie nucleară, precum şi de ajutor alimentar.

Ultima întâlnire între liderul de la Kremlin şi cel nord-coreean a avut loc în aprilie 2019, tot la Vladivostok. Coreea de Nord este una dintre puţinele ţări din lume care a recunoscut anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea în 2014 şi a altor patru regiuni din estul şi sudul Ucrainei în septembrie 2022.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *