• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Rușii au dat lovitura pe front! Se laudă că au distrus pentru prima dată un tanc Challenger 2 livrat Ucrainei de Regatul Unit

Sep 5, 2023

Rușii au dat lovitura pe front! Se laudă că au distrus pentru prima dată un tanc Challenger 2 livrat Ucrainei de Regatul Unit

Forţele ruse care luptă în sudul Ucrainei au distrus pentru prima dată un tanc Challenger 2 livrat Kievului de Regatul Unit, a declarat marţi un oficial prorus, dând publicităţii o înregistrare video în care se poate vedea, după cum afirmă el, o epavă de tanc care arde, informează Reuters.
Ucraina i-a mulţumit în martie Regatului Unit pentru ceea ce ea a caracterizat drept “maşini fantastice”, după ce Londra a trimis Kievului 14 dintre tancurile sale de luptă Challenger 2, înainte de demararea contraofensivei ucrainene.
Vladimir Rogov, oficial instalat de forţele ruse în partea de sud a regiunii Zaporojie care se află sub controlul Moscovei, a declarat pe Telegram că un tanc Challenger 2 a fost distrus în timpul luptelor de lângă satul Robotîne, din sud-estul regiunii.

Potrivit lui Rogov, tancul aparţinea brigăzii 82 a armatei ucrainene şi trebuia să ajungă în Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014, dar, în loc să ajungă în peninsulă, a fost distrus în ceea ce el spune că a fost prima linie a apărării ruse.

Înregistrarea video pe care Rogov a postat-o pe Telegram arată ceea ce pare a fi un tanc în flăcări pe marginea drumului şi din care se ridică un fum dens cenuşiu.

Rusia a anunţat înainte de aceasta că forţele sale au distrus tancuri de luptă Leopard 2 fabricate de Germania şi vehicule americane, alături de alte echipamente grele furnizate Ucrainei de ţări precum Franţa şi Danemarca.

 

Sursa:stiripesurse

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *