• Wed. Sep 27th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ionuţ Doldurea, patronul care deţinea staţia GPL din Crevedia, reţinut 24 de ore. Parchetul l-a reţinut şi pe asociatul Cosmin Stângă

Sep 5, 2023
1 0
Read Time:5 Minute, 18 Second

Procurorii Parchetului General i-au adus, marți, la audieri cu mandat pe Ionuț Doldurea, acționar majoritar și administrator al firmei Flagas SRL, al cărei depozit de gaze a produs explozia de la de la Crevedia. După audieri, s-a dispus reţinerea lor cu propunere de arestare.

UPDATE Acţionarii firmei care deţinea staţia GPL de la Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă,  au fost audiaţi, marţi, la Parchetul General. Procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore.
„În continuarea comunicatului de presă din data de 27 august 2023, Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința publicului următoarele:

cendiul izbucnit pe 26 august 2023 în urma unor explozii ce s-au produs în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală criminalistică a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și reținerea a doi inculpați, administratori ai unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin 1 și 2 din Codul Penal).
Totodată, în cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și față de o persoană juridică, societate comercială cu sediul social în municipiul Caracal, județul Olt, sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin. 1 și 2 Cod penal.

Din cercetările efectuate până în prezent, în ordonanța din data de 4 septembrie 2023, a fost reținută următoarea situație de fapt:

În perioada 30 septembrie 2020-26 august 2023, în realizarea obiectului de activitate și în interesul său, ca urmare a politicii promovate de către factorii decizionali din structura de conducere a acesteia, respectiv cei doi inculpați menționați anterior, societatea comercială a funcționat în mod sistematic prin încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL (Ordinul M.A.I. cu nr. 166 din 27 iulie 2010 și Ordinul nr. 73/1161/1999 privind aprobarea „Normativului de proiectare, execuţie şi exploatare a sistemelor de alimentare cu gaze petroliere lichefiate (GPL) pentru autovehicule”, indicativ NP 037/99), la punctul de lucru neautorizat amplasat pe Șoseaua București-Târgoviște, în comuna Crevedia, județul Dâmbovița.
Acest fapt a creat premisele izbucnirii, la data de 26 august 2023, în jurul orei 18.40, a unui incendiu urmat de mai multe explozii, rezultate din acest factor declanșator, ce a condus la decesul a 5 persoane până la acest moment (ultima decedând în cursul zilei de azi) și vătămarea corporală a 54 de persoane, precum și distrugerea și degradarea unor bunuri imobile și mobile, precum și a unor lucrări, echipamente, instalații sau componente ale acestora, consecințe pe care factorii de conducere din cadrul acesteia nu le-au prevăzut, deși trebuiau și puteau să le prevadă.
În cauză s-au efectuat patru percheziții (la sediile a două persoane juridice și domiciliile a două persoane fizice), în urma acestor activități procedurale fiind ridicate mai multe înscrisuri, documente și medii de stocare care vor fi valorificate pe parcursul urmăririi penale.

Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, precizează Parchetul.

Ionuţ Doldurea, patronul firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL din Crevedia unde s-a produs explozia în urma căreia au decedat cinci oameni, a fost adus sub escortă marţi seară la sediul Parchetului General. Ionut Doldurea  ar putea fi pus sub acuzare pentru ucidere din culpă în cazul Crevedia,

Avocatul său a declarat că nu ştie pentru ce a fost adus clientul său „Nu am niciun mesaj acum. O să aflăm şi noi (care sunt acuzaţiile, n.r.). Nu ştiu mai multe”, a spus avocatul.

Şeful IGSU, absent la catastrofa de la Crevedia, încearcă să spele imaginea instituţiei: organizează o paradă a pompierilor şi cere ca aceştia să vină doar în uniforme noi, tip 2023
La Parchet a fost adus de poliţişti şi al doilea asociat al firmei, Cosmin Stângă. Ionuţ Doldurea este fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea. Primarul a anunţat că a luat decizia de a se suspenda din calitatea de membru al PSD şi, implicit, din orice altă funcţie politică deţinută.

Acționarii firmei Flagas SRL sunt Ionuț Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionuț Stinga (49%), potrivit Termene.ro. Ionuț Daniel Doldurea e și administrator al firmei.

Cifra de afaceri a firmei Flagas SRL pe 2022 a fost de peste jumătate de miliard de lei, mai precis 595 de milioane de lei. Iar profitul pe 2022 s-a cifrat la 32 de milioane de lei.

Flagas s-a extins rapid în ultimii doi ani, cumpărând și firma concurentă Rombeer Crîngaşu, care opera stațile de carburant RBC. Nu e clar de unde a avut capitalul necesar pentru această achiziție fiului primarului PSD din Caracal.

Ionuț Doldurea e fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea. Ion Doldurea a fost impus de baronul PSD Paul Stănescu în 2019 la șefia PSD Caracal în locul lui Dan Ciocan, care voia să preia controlul în organizația Olt a PSD tocmai de la Stănescu. Tot Paul Stănescu, actualul secretar general PSD, l-a impus pe Doldurea sr. candidat la Primăria Caracal, pe care acesta a și câștigat -o în 2020.

Fiul primarului din Caracal, care deţine staţia GPL din Crevedia, vrea să reconstruiască toate casele afectate de explozii
Doldurea sr. s-a remarcat prin faptul că a inițiat, în calitate de președinte al Asociației „Fiii și prietenii Caracalului”, un referendum pentru redenumirea județului Olt în Romanați. După eșecul votului din 2018 a demisionat de la conducerea asociației.

Doldurea senior a fost suspendat din PSD după ce a făcut declarații arogante la adresa pompierilor răniți în explozia de la Crevedia.

Ministerul Sănătății a anunțat noul bilanț al tragediei de la Crevedia, cu 58 de victime, majoritatea salvatori. Până în prezent, 23 de persoane se mai află în spitale din țară și străinătate. Din păcate, cinci persoane au murit. 11 răniți în exploziile din Crevedia, în stare medie sau ușoară, internați la spitale din Capitală

Potrivit Ministerului Sănătății, dintre cei 11 pacienţi internaţi aflaţi în stare medie sau uşoară, şase sunt la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, doi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni”, trei la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri. Au fost externaţi 30 de pacienţi, iar cinci au decedat.
sursa:romaniatv

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *