• Wed. Sep 27th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Fenomen uimitor, surprins în Marea Neagră. Imaginile spectaculoase cu o trombă marină, cu aspect de tornadă, vin din Bulgaria / FOTO

Sep 5, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Un alt fenomen meteorologic a fost surpins în Marea Neagră. Este vorba, mai exact, despre o trombă marină, cu aspect de tornadă, eveniment ce a fost surprins în Bulgaria, în urmă cu puțin timp. Imaginile au devenit rapid virale pe internet. Cum s-a produs acest fenomene impresionant și ce reprezintă.

Mai multe imagini spectaculoase cu o trombă marină, cu aspect de tornadă, au fost surprinse în Marea Neagră. Imediat după publicarea în mediul online, fotografiile au devenit virale pe internet .

Fenomen meteorologic spectaculos, în Marea Neagră

Acest femnomen meteorologic a fost surprins în imagini în Bulgaria, Tyulenovo. În urma analizei meteorologilor, se pare că aceste trombe marine se formează ca urmare a diferenţelor de temperatură dintre apa mării şi aer.

 

Concret, o astfel de trombă de apă reprezintă, de fapt, un vârtej colonar intens care are loc peste un corp de apă. Mai mult, unele dintre acestea sunt conectate la un nor numit cumulus congestus, în timp ce altele la un nor ce poartă denumirea de cumuliform, iar altele la un nor de tip cumulonimbus.

Alte detalii despre trombele marine

Totodată, acest fenomen meteorologic seamănă foarte mult cu tornadele, însă, sunt mai puțin periculoase decât acestea.

În acest fel, tromba marină este o coloană de aer care se formează deasupra apei, se învârte rapid, având caractersiticile unei tornade.

Mai mult decât atât, ele se formează și se deplasează deasupra unui râu, lac sau ocean, însa, cele mai multe dintre ele se deosebesc de tornade, prin structura și ciclul lor.

 

Sursa:spynews.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *