• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Acordul privind cerealele – Ucraina respinge apelul sultanului Erdogan: Kievul nu va susţine o relaxare a sancţiunilor sau o politică ‘împăciuitoare’

Sep 5, 2023

Acordul privind cerealele – Ucraina respinge apelul sultanului Erdogan: Kievul nu va susţine o relaxare a sancţiunilor sau o politică ‘împăciuitoare’

O oficialitate ucraineană de rang înalt a respins marţi sugestia Turcia ca Ucraina să-şi atenueze poziţia faţă de relansarea acordului privind transportul de cereale pe Marea Neagră, afirmând că Kievul nu va susţine o relaxare a sancţiunilor contra Moscovei sau o politică ”împăciuitoare”, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

”Să fim realişti şi să renunţam la a discuta despre opţiuni inexistente, încurajând mult mai puţin Rusia să comită alte crime”, a declarat consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak pentru agenţia de presă britanică.

El a adăugat că Rusia este ”extrem de interesată” de distrugerea porturilor maritime şi infrastructurii pentru transportul de cereale ucrainene.

Demnitarul ucrainean a explicat că Rusia nu are nevoie de un acord privind transportul de cereale şi că Moscova este interesată să deconecteze Ucraina de pe piaţa mondială a cerealelor.

”Să fim clari, categoric noi nu vom urma ‘politica calmării agresorului’ şi a indulgenţei în programul ridicării sancţiunilor”, a accentuat Podoliak.

După discuţiile avute luni la Soci cu omologul său rus Vladimir Putin, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că în viitorul apropiat va fi posibilă revitalizarea acordului privind cerealele. Rusia a părăsit acordul în luna iulie, reclamând faptul că propriile exporturi de cereale şi îngrăşăminte întâmpină obstacole.
sursa:stiripesurse

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *