• Wed. Sep 27th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Sultanul Erdogan este optimist după întâlnirea cu țarul Putin: Se reia transportul de cereale pe Marea Neagră?

Sep 4, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

După întâlnirea de la Soci cu omologul său rus Vladimir Putin, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a apreciat că acordul privind transportul de cereale pe Marea Neagră ar putea fi reluat în curând, transmit Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Înţelegerea mediată anul trecut de ONU şi Turcia a permis Ucrainei să exporte milioane de tone de cereale, dar a expirat la sfârşitul lui iulie şi nu a mai fost reînnoită de Rusia.
“Credem că iniţiativa ar trebui continuată prin înlăturarea neajunsurilor. În acest context, am pregătit un pachet care conţine noi sugestii, consultându-ne cu Naţiunile Unite. Cred că este posibil să facem progrese. Din punctul de vedere al Turciei, credem că vom ajunge în scurt timp la o soluţie care va îndeplini toate aşteptările”, a spus Erdogan.

El a adăugat că alternativele la acord vehiculate “nu pot oferi o soluţie durabilă”.

Putin, aflat alături de Erdogan la întâlnirea cu presa, a declarat că “vom face asta imediat ce toate acordurile incluse privind ridicarea restricţiilor pentru exporturile de produse agricole ruse vor fi implementate complet”. El a confirmat că deocamdată Rusia va livra gratuit “în săptămânile următoare” cereale către şase ţări africane, aşa cum a promis în iulie.

Moscova a reclamat în trecut faptul că exporturile ruse pe Marea Neagră prevăzute de acord sunt îngreunate de restricţiile bancare impuse Rusiei de Occident după invazia în Ucraina.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *