• Tue. Sep 26th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Nemții au prins din nou gustul extremelor – Partidul AfD conduce în sondajele din landul Saxonia

Sep 4, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 25 Second

Partidul AfD, considerat de extremă dreapta, a ajuns la 35% în sondajele din landul Saxonia (în estul Germaniei, la granița cu Republica Cehă și Polonia.), cu 6 puncte peste creștin-democrați (CDU).

Pe baza rezultatelor sondajelor de opinie, care îi dau AfD, partid de extremă dreapta, 35%, actuala coaliție guvernamentală formată din trei partide (CDU/SPD/Verzi) este în pericol de a pierde puterea în landul Saxonia.
Partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) are 35% din voturi în landul Saxonia din estul Germaniei, la mare distanță de opoziția de dreapta, creștin-democrații (CDU), care se limitează la 29%, potrivit unui sondaj INSA realizat la comanda Leipziger Volkszeitung, Freie Presse și Sächsische Zeitung și publicat ieri joi.

Riscul de a pierde puterea

9% din eșantion au declarat că ar vota pentru partidul de stânga (Die Linke), 7% pentru social-democrați (SPD), 6% pentru Verzi și 5% pentru Democrații Liberi (FDP).

Aceste cifre înseamnă că actuala coaliție guvernamentală formată din trei partide din acest land (CDU/SPD/Verzi), condusă de premierul creștin-democrat Michael Kretschmer, riscă să piardă puterea, pe care a preluat-o în 2019.

Următoarele alegeri de land în Saxonia vor avea loc la 1 septembrie 2024. Majoritatea partidelor parlamentare din Germania s-au angajat să nu coopereze cu AfD, ale cărui sondaje se situează în jurul a 20% la nivel național.

Cele mai mari procente ale partidului de extremă dreapta, antiimigrație și antieuropean se înregistrează în fosta RDG, în estul Germaniei, de care aparține Saxonia.

Sondajul INSA la comanda celor trei ziare a fost realizat în perioada 11 – 22 august pe un eșantion de 1.500 de potențiali alegători și are o marjă de eroare statistică de ±2,2%.
sursa:stiripesurse

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *