• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Condițiile puse de PNL pentru a susținerea Angajării răspunderii Guvernului pe măsurile fiscal-bugetare

Sep 4, 2023

Condițiile puse de PNL pentru a susținerea Angajării răspunderii Guvernului pe măsurile fiscal-bugetare

Liderii Partidului Național Liberal (PNL) reuniți azi în ședința Biroului Politic Național au dat un vot în favoarea Angajării răspunderii guvernului pe măsurile fiscal-bugetare la solicitarea premierului Marcel Ciolacu.

Numai că votul se pare că este unul condiționat.

1. păstrarea cotei unice de impozitare
2. mentinerea cotei actuale  de 8 la sută a impozitului pe dividende, și păstrarea pragului de 500.000 euro pentru micro întreprinderi.

3. păstrarea cotei de TVA

4. plata impozitului pe profit realizat de marile companii în România.

5. sustine profesiile liberale și plafonarea CASS la PFA-uri.

6. Sustinem introducerea unui pachet de facilități fiscale pentru investițiile peste 50 de milioane de euro în România.

În ciuda nemulțumirilor liberalilor, în BPN-ul PNL s-a votat pentru asumarea răspunderii de către premier. Președintele PNL Nicolae Ciucă a supus la vot propunerea care a trecut cu doar 3 abțineri și 4 voturi împotrivă (Florin Cîțu, Florin Buican, Thuma Hubert și Robert Sighiartău), restul voturilor fiind favorabile.

Mai mulţi liberali au transmis duminică, în şedinţa partidului, că partidul nu va da un vot în alb pachetului de măsuri fiscale, fără să existe o discuţie înainte în coaliţie şi în Guvern şi să se cunoască toate măsurile pe care premierul Ciolacu le aduce în faţa Parlamentului. Potrivit unor surse liberale, în şedinţă s-a vorbit despre impactul acestor măsuri care afectează mediul privat, asupra electoratului liberal.

Şedinţa coaliţiei vine în prima zi a sesiunii parlamentare de toamnă care începe luni, de la ora 16.00, în Camera Deputaţilor şi Senat.

sursa:stiripesurse

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *