• Tue. Sep 26th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Cât costă Ucraina o zi de război – Anunțul făcut de ministrul demisionar al apărării de la Kiev

Sep 4, 2023
1 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Ministrul demisionar al apărării de la Kiev, Oleksi Reznikov, a declarat că o zi de război costă Ucraina 100 de milioane de dolari.

“O zi de război ne costă 100 de milioane de dolari. Acum, luați bugetele tuturor marilor fundații respectabile de voluntariat și vedeți cât strâng şi statul, care cheltuiește 100 de milioane de dolari pe zi… Doar să vă gândiţi puţin la asta… Prin urmare, este nedrept să reclamăm statului – conducerii militare și politice, tuturor, de la liderii locali până la parlament, guvern, președinte – că totul este făcut de voluntari. Nu este așa” – a remarcat Reznikov.

Totodată, ministrul a precizat că proviziile de la voluntari din 24 februarie 2022 până în prezent reprezintă 3% din tot ceea ce “a ajuns în război”. Oficialul a subliniat că, de fapt, armata este asigurată de cetățenii Ucrainei, pentru că aceștia lucrează și plătesc taxe, care sunt trimise la bugetul de stat, iar de acolo ajung inclusiv la armată. “Armata este astăzi cel mai mare consumator de fonduri. Dar sunt necesare fonduri și pentru întreținerea țării în ansamblu: pentru infrastructură, pentru reconstrucție, pentru sprijinirea celor social vulnerabili. Prin urmare, trebuie să lucrezi și să plătești impozite. Afacerile trebuie să fie active și să sprijine antreprenorii” – a adăugat ministrul apărării. Ukrinform notează că, de la începutul invaziei ruse la scară largă, Ucraina a primit ajutor de 100 de miliarde de dolari de la partenerii săi, constând în arme și echipamente militare.
Sursa:stiripesurse
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *