• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Bruxelles. Se lansează ghidul de luptă împotriva abuzurilor statului

Sep 4, 2023

Europarlamentarii europeni din cadrul comisiei Comisiei Libertati civile justitie si administratie (LIBE)  vor avea ocazia în această săptămână să afle la ce abuzuri sunt supuși cetățenii români de către instituțiile publice din România.

Vorbim despre o conferință, organizată de europarlamentarul român Maria Grapini, în cadrul căreia Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) va prezenta un raport intitulat „Drepturile cetățenilor în România” din care participanții vor afla în ce fel comit abuzuri instituțiile publice românești, dar și care ar fi modalitățile prin care aceste instituții să poată diminua acest fenomen.

La eveniment va participa ca speaker și  Fernando Lopez Aghilar, președintele LIBE dar și europarlamentari și specialiști români și străini. În cadrul dezbaterilor se va analiza eficacitatea mecanismelor existente care asigură funcționarea  statului de drept și totodată care sunt strategiile și potențialele reforme necesare pentru a consolida  statul de drept și drepturile fundamentale ale cetățenilor.

Sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *