• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

VIDEO | Momentul în care o dronă lovește portul Reni de pe Dunăre, la câțiva kilometri de Galați

Sep 3, 2023

Rușii au atacat din nou porturile ucrainene de la Dunăre. O înregistrare video publicată pe canalele rusești de Telegram arată momentul în care o dronă lovește portul Reni, aflat la câțiva kilometri de Galați.

25 de drone lansate de ruși au atacat duminică regiunea Odesa. Infrastructura portuară a fost avariată și cel puțin două persoane au fost rănite, au anunțat autoritățile ucrainene, potrivit Reuters
Atacul cu drone de duminică a vizat infrastructura portuară din regiunea Odesa. Au fost lansate 25 de drone, iar sistemul de apărare aeriană a reușit să doboare 25, au anunțat reprezentanții Forțele Aeriene ucrainene prin intermediul aplicației de mesagerie Telegram.
Este vorba despre drone Shahed, de fabricație iraniană. Atacul a ținut peste trei ore, au mai anunțat ucrainenii.

Dronele care nu au fost neutralizate au avariat infrastructura portuară din regiunea Odesa și au rănit doi civili, au precizat cei de la Forțele Aeriene ucrainene.

Ulterior, comandamentul militar din sudul Ucrainei a spus că a fost vizată „infrastructura civilă de pe Dunăre”. Armata a anunțat că în urma atacului a izbucnit un incendiu care a fost stins rapid.

Militarii nu au oferit alte detalii, dar unele surse civile vorbesc despre explozii în portul Reni, aflat în apropiere de granița României, în zona Galați. Un alt port important al Ucrainei este Izmail. Acesta se află pe malul opus al Dunării, în raport cu județul Tulcea.

 

Sursa:stiripesurse

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *