• Wed. Sep 27th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ucrainenii lovesc în două dintre cele mai mari companii americane – PepsiCo și Mars, declarate ‘sponsori ai războiului’

Sep 3, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 59 Second

Agenția Națională de Prevenire a Corupției din Ucraina a adăugat marile corporații alimentare PepsiCo și Mars pe lista “sponsorilor internaționali ai războiui” la 1 septembrie.

În ciuda faptului că s-au angajat să își reducă afacerile, să își suspende activitățile de publicitate și producția în Rusia, companiile continuă să lucreze în această țară, “plătind impozite semnificative la bugetul de stat al acesteia, sprijinind astfel economia agresorului”, a scris agenția.

Produse PepsiCO, în rațiile soldaților ruși

PepsiCo este o multinațională americană producătoare de alimente, gustări și băuturi vândute în peste 200 de țări. Portofoliul de mărci al companiei include Lay’s Doritos, Cheetos, Gatorade, Pepsi-Cola, Mountain Dew, Quaker, SodaStream și altele. Se pare că chipsurile Lay’s au fost găsite în rațiile alimentare ale soldaților ruși.
Din punct de vedere al profitului net, PepsiCo este a patra companie din industria dată din Rusia, cu 19 fabrici și aproximativ 20.000 de angajați.

Pe parcursul primului an de la invazia la scară largă a Ucrainei, divizia rusă a PepsiCo și-a crescut profitul net cu 333% față de 2021, ajungând la 525 de milioane de dolari, și a plătit peste 115 milioane de dolari la bugetul de stat, potrivit raportului.

PepsiCo are peste 500 de locuri de muncă vacante în Rusia anunțate pe site-ul său. “Prin crearea de locuri de muncă, companiile străine eliberează Kremlinul de povara indemnizațiilor de șomaj și a problemelor sociale aferente”, a argumentat agenția.

Mars,  a patra cea mai mare companie privată din SUA

Între timp, Mars ar fi obținut un profit net de 377 de milioane de dolari din afacerile sale din Rusia în 2022, cu 59% mai mult decât în anul precedent. Compania are peste 100 de locuri de muncă disponibile în Rusia.

Aceste cifre contrazic promisiunea Mars de a-și reduce piața rusă după ce a început războiul total împotriva Ucrainei. “Orice profit din afacerile din Rusia va fi folosit în scopuri umanitare. Compania nu va importa sau exporta produse”, a scris corporația într-un comunicat.

Mars este a patra cea mai mare companie privată din SUA, cele mai cunoscute mărci ale sale fiind Mars, Snickers, Milky Way, Twix, Bounty, M&M’s, Whiskas.

Autoritatea ucraineană a adăugat că Mars a lucrat în Rusia timp de peste 30 de ani, a investit 2,5 miliarde de dolari în economia țării și a deschis 10 fabrici pe teritoriul rus.

sursa:stiripesurse

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *