• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Rușii lovesc din nou în proximitatea României. Reacția ministrului Apărării

Sep 3, 2023

Ministrul Apărării Angel Tîlvăr afirmă, după atacurile ruseşti din regiunea Odesa, că structurile cu responsabilităţi ale MApN au monitorizat în timp real situaţia generată de atacuri, despre care afirmă că ”nu au generat ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României”. Ministrul condamnă atacurile, considerându-le ”nejustificate şi în profundă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar”.

”Condamn cu tărie atacurile îndreptate împotriva obiectivelor şi infrastructurii civile din Ucraina de către Federaţia Rusă. Aceste atacuri sunt nejustificate şi în profundă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar. Structurile cu responsabilităţi ale Ministerului Apărării Naţionale au monitorizat în timp real situaţia generată de atacurile ruseşti executate cu drone, în cursul nopţii trecute, asupra infrastructurii portului Reni. În niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federaţia Rusă nu au generat ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României”, a scris ministrul Apărării pe Facebook.
El precizează că Ministerul Apărării Naţionale continuă, aşa cum am precizat în repetate rânduri, implementarea măsurilor de vigilenţă întărită în spaţiul naţional terestru, maritim şi aerian, şi a celor de consolidare a posturii de apărare şi descurajare pe flancul estic, stabilite conform planurilor naţionale şi aliate.
Un atac cu 25 de drone care a fost lansat de Rusia în primele ore ale zilei de duminică a lovit şi a avariat infrastructura portuară din regiunea Odesa, rănind doi civili, au anunţat pe Telegram Forţele Aeriene ucrainene.
Sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *