• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Miliardarul israelian Benyamin Steinmetz, reținut în Cipru, în baza mandatului emis de autoritățile din România

Sep 3, 2023

Magnatul Beny Steinmetz, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”, a fost reţinut în Cipru, în baza mandatului emis de autorităţile române, anunţă Reuters, citând o declaratie a purtătorului de cuvânt al omului de afaceri.

Conform sursei citate, Steinmetz a fost reţinut joi, la sosirea pe aeroportul din Larnaca, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile române, noteaază news.ro.
Purtătorul de cuvânt al lui Steinmetz a subliniat că predarea omului de afaceri în baza acestui mandat a fost refuzată de mai multe state europene, printre care Grecia şi Italia.

„Curtea de Apel Braşov a transmis autorităţilor din Republica Elenă un mandat european de arestare, în vederea executării unei pedepse de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în urma localizării sale pe teritoriul acestui stat. Predarea a fost refuzată de către statul solicitat, autoritatea de executare din Republica Elenă apreciind că sus-numitul nu a beneficiat de un proces echitabil”, conform celor mai recente date transmise de Ministrul Justiîiei cu privire la situaţia acestuia.

Condamnarea din România

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, a fost condamnat în decembrie 2020 în România la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale Băneasa și a Pădurii Snagov.

Acuzaţiile din acest dosar vizează infracţiuni comise în perioada 2006 – 2013, cu scopul de a obține bunuri de o valoare deosebită, printre care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul al României.

Conform DNA, Remus Truică, avocatul Robert Roşu şi israelienii Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au constituit, începând din noiembrie 2006, un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Paul al României, prin oferire de bani sau bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor şi instituţiilor care deţineau aceste proprietăţi.

Paul al României, care a primit o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare, este dat în urmărire internațională, în timp ce Remus Truică se află în închisoare, având de executat o sentință cu șapte ani închisoare.
sursa:stiripesurse

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *