• Wed. Sep 27th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Exploziile de la Crevedia. Planul Roșu, declanșat la aproape o oră după primul apel la 112

Sep 3, 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 3 Second

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat a anunțat duminică, într-o conferință de presă, că Planul Roșu de intervenție la Crevedia a fost activat la 19.39, la aproape o oră după primul apel la 112, care a avut loc la ora 18.48. În total, au fost aproape 100 de apeluri la 112 privind exploziile și incendiul de la Crevedia, a mai anunțat Arafat.

Raed Arafat a transmis că a ajuns la fața locului la puțin peste o oră după explozie și că a dispus insistent evacuarea urgentă a populației, inclusiv a angajaților Ministerului de Interne care nu erau pompieri, dar și intrarea rapidă a roboților în incendiu.

„La 19.25 a ajuns la fața locului ofițerul ISU București care era de serviciu. La 19.30 s-a activat grupa operativă de la ISU Dâmbovița. La 19.32 s-a emis mesaj Ro-Alert. Planul roșu a fost activat la 19.39. (…) La 20.01 a ajuns acolo șeful ISU București și preia comanda forțelor din zona sud, coordonându-se cu coordonatorul zonei de nord. La 20.04 ajunge acolo Raed Arafat. Conducerea intervenție este a pompierilor care au expertiză. Eu când am ajuns acolo, la aproximativ o oră, dispozitivul era stabilit, oamenii erau stabiliți, activitatea era în desfășurare, erau stabilite evacuarea și răcirea. Nu a venit doctorul Arafat care e civil și a dat dispoziții cum să stingă incendiul. Asta nu se face. Am insistat pe trimiterea imediată a roboților și retragerea pompierilor. Chiar dacă se dăduse comandă de evacuare a zonei, oamenii continuau să circule. Zona nu poate fi controlată ermetic. Am insistat ca jandarmii să fie foarte fermi și să evacueze civilii, inclusiv personalul MAI. Altfel, la a doua explozie am fi avut alte zeci de civili răniți. La fel și cu pompierii, dacă nu se intervenea cu roboții pentru răcirea cisternelor. S-a dispus amplasarea urgentă a roboților, retragerea personalului din zonă, evacuarea civililor”, a spus Raed Arafat.

Ministerul de Interne a anunțat că în urma exploziei de la stația GPL din Crevedia au fost 58 de victime. Trei oameni au murit, 25 de pacienți au fost externați, iar 12 răniți au fost transferați în străinătate. Cei mai mulți răniți sunt angajați ai ministerului. Trei pacienți răniți sunt în continuare în stare critică. Doi se află la Spitalul Clinic de Urgență București și la Spitalul Bagdasar Arseni București, iar al treilea este într-o unitate medicală din Milano.

 

 

Sursa:stiripesurse

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *