• Wed. Sep 27th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Corupția ajunge tot mai aproape de Zelenski: Un oligarh ucrainean, finanțator al președintelui, arestat pentru fraudă și spălare de bani

Sep 3, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Un tribunal din Kiev a dispus ca miliardarul ucrainean Igor Kolomoiski, un fost apropiat al preşedintelui Volodimir Zelenski, să fie reţinut pentru două luni, fiind suspectat de fraudă şi spălare de bani, a anunţat duminică presa locală, scrie Le Figaro.

Magnatul în vârstă de 60 de ani, unul dintre cei mai bogaţi oameni din ţară, a apărut în instanţă sâmbătă seara târziu, purtând un tricou galben şi o jachetă albastră, culorile drapelului ucrainean.

La finalul audierii, potrivit Radio Svoboda, instanţa a decis să ia o „măsură preventivă”, ordonând încarcerarea lui Kolomoiski pentru două luni şi stabilind o cauţiune de peste 509 milioane de grivne ucrainene (aproximativ 12,7 milioane de euro).
Potrivit serviciilor de securitate ucrainene (SBU), miliardarul este suspectat de fraudă şi de achiziţie ilegală de proprietăţi.
Kolomoiski a sprijinit candidatura lui Volodimir Zelenski în 2019 şi deţinea postul de televiziune la care preşedintele ucrainean şi-a câştigat faima ca actor de comedie.

În ultimele luni, preşedintele Zelenski a promis să intensifice lupta împotriva corupţiei, care era endemică în Ucraina înainte de invazia rusă, în special ca răspuns la condiţiile impuse de Uniunea Europeană pentru a menţine statutul Kievului de candidat la aderare.

Mai multe scandaluri de corupţie au ieşit recent la iveală în ţară. Unul dintre ele îl implică pe ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, şi se referă la un contract de aprovizionare a armatei semnat cu o companie turcă.

La sfârşitul lunii august, peste 200 de centre de recrutare militară au fost percheziţionate în Ucraina pentru a pune capăt unui sistem de corupţie care permitea recruţilor să scape de armată.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *