• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ungaria își îmbunătățește rezistența în ceea ce privește aprovizionarea cu gaze naturale prin actualizarea reglementărilor

Sep 2, 2023

Având în vedere experiențele de anul trecut, Ministerul Energiei din Ungaria a actualizat reglementările menite să abordeze posibilele întreruperi ale aprovizionării cu gaze naturale. Aprovizionarea cu gaze naturale a Ungariei este stabilă, iar instalațiile de stocare a gazelor naturale sunt umplute în prezent în proporție de până la 88%, a informat ministerul, scrie ceenergynews.com.

În ultimul deceniu, structura consumului de gaze naturale a suferit schimbări semnificative, sistemele de comunicare și informare mai avansate permițând o reacție mai eficientă în caz de urgență. Ministerul, în consultare cu părțile interesate, a revizuit reglementările aferente, cu scopul de a asigura aprovizionarea continuă a consumatorilor cu gaze naturale.

Decretul guvernamental recent emis definește măsurile preventive care pot fi puse în aplicare în mod eficient și intervențiile necesare atunci când acestea sunt justificate. Majoritatea normelor revizuite vor intra în vigoare la începutul anului 2024, oferind un timp de pregătire adecvat, a precizat ministerul.

 

În conformitate cu practicile anterioare și cu reglementările internaționale, Comitetul de gestionare a crizelor, condus de ministrul Energiei, poate pregăti și coordona măsurile necesare pentru gestionarea situațiilor de urgență care afectează toate sectoarele sociale și economice.

Aprovizionarea cu gaze naturale a Ungariei este stabilă, cantitățile contractate sosind în mod continuu, a informat ministerul. Conform așteptărilor UE, instalațiile de stocare europene ar trebui să atingă o rată de umplere de 90% până la începutul sezonului de încălzire. În ciuda faptului că la sfârșitul lunii iunie se afla la două treimi din capacitate, indicatorul actual al Ungariei este de peste 88%. Rata de umplere ajustată în funcție de consum a instalațiilor de depozitare maghiare a ajuns, de asemenea, la 55 %, ceea ce reprezintă dublul mediei UE. Cele 5,5 miliarde de metri cubi (bcm) deja stocate depășesc cu mult mai mult de o treime din consumul rezidențial din 2021.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *