• Wed. Sep 27th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Plecare de la vârful MAI, în plin scandal – ‘Blonda lui Boc’, eliberată din funcție ‘la cerere’

Sep 2, 2023
1 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Premierul Marcel Ciolacu a eliberat-o pe Ștefania Gabriella Ferencz din funcția de secretar general în Ministerul de Interne, la cerere, începând cu data de 1 septembrie, se arată într-o decizie publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit deciziei, Ștefania Gabriella Ferencz „predă lucrările și bunurile care i-au fost încredințate în vederea exercitării atribuțiilor de serviciu în termen de 3 zile” după 1 septembrie.

Ferencz a fost numită secretar general în ianuarie 2021, când ministru de interne era Lucian Bode. Aceasta a fost șefa de cabinet a premierului Emil Boc în perioada 2009 – 2012, apoi secretar general adjunct al guvernului, iar în 2014 a revenit la Cluj ca director general în primăria condusă de Emil Boc.

 

Plecarea acesteia din MAI condus de Cătălin Predoiu vine în plin scandal care a urmat accidentului din localitatea constănțeană 2 Mai.

content-image

Ascensiunea Ștefaniei Ferencz

Cariera explozivă a Ștefaniei Ferencz a început în anul 2001, când, ieșită de pe băncile facultății, aceasta a fost consilier la cabinetul de deputat al lui Emil Boc, notează bugetul.ro.

Ulterior, tânăra originară din Târgu Lăpuș, județul Maramureș, a ajuns să fie director al cabinetului lui Boc și coordonator al activității de consiliere al grupului parlamentar PD.

Când Emil Boc a ajuns pentru prima dată primar al Clujului, Ștefania Gabriella Ferencz lucrat în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Când Boc a fost premier al României, Ferencz a fost adusă director de Cabinet al Prim-Ministrului.

După ce Emil Boc a revenit în fotoliul de primar al Clujului, și Gabriella Ferencz s-a întors în Primărie, ocupând, în perioada 2014-2019, postul de director general al Direcției de Comunicare, Dezvoltare Locală și Management Proiecte.

În 2019, Ferencz a ajuns secretar general la Ministerul Transporturilor, funcție la care a renunțat pentru a trece la Ministerul de Interne.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *