• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Marcel Ciolacu a fost la pompierii de la Crevedia, internați la Bruxelles: Am vorbit cu ei, unul a fost detubat

Sep 1, 2023

Premierul Marcel Ciolacu a profitat de vizita la Bruxelles și a mers să-i vadă pe pompierii români de la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles. El susține că starea unuia dintre pompieri este mai bună și a vorbit cu familiile acestora, dar și cu medicii care îi îngrijesc.

”M-am bucurat să văd că starea de sănătate a unuia dintre pompierii noștri, un tânăr de 22 de ani, evoluează bine. A fost detubat și urmează să iasă de la secția ATI. Am vorbit cu el și l-am încurajat să treacă cu bine peste această tragedie.
Așteptăm vești bune și despre starea de sănătate a celui de-al doilea pompier român îngrijit la Spitalul Militar din Bruxelles. Am vorbit cu soția lui și am asigurat-o de tot sprijinul nostru. Le doresc sănătate multă pompierilor noștri răniți și îi așteptăm cu bine acasă!
Sunt profund recunoscător medicilor și întregii echipe medicale a Spitalului Militar Regina Astrid din Bruxelles! I-am felicitat pentru răspunsul rapid oferit României, pentru înaltul profesionalism, umanitatea și pasiunea pentru îngrijirea pacienților. România apreciază enorm acest sprijin și este recunoscătoare pentru modul exemplar în care sunt tratați pacienții români.”, scrie Marcel Ciolacu.

 

Amintim faptul că 12 pacienți cu arsuri grave pe o suprafață corporală cuprinsă între 10 și 80% sunt tratați în unități medicale din afara țării –  în Belgia (2 pacienți), Italia (2 pacienți), Austria (3 pacienți), Germania (4 pacienți) şi Norvegia (1 pacient), în condițiile în care  la scurt timp după producerea exploziilor a fost activat Mecanismul european de protecție civilă pentru transferul persoanelor rănite  în exploziile de la  Crevedia, în unități medicale din străinătate.

Pacienții tratați în unități medicale din străinătate, precum și cei tratați în spitale din România vor putea fi însoțiți de membri ai familiei. Aceștia vor primi sprijin financiar pentru a le putea fi alături răniților pe perioada spitalizării, potrivit deciziilor stabilite în ședința de Guvern din 31 august 2023.

 

 

 

Sursa:stiripesurse

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *