• Wed. Sep 27th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Explozie de pacienți cu COVID 19 la Victor Babeș în Capitală! Am auzit: Păi şi cât timp ne mai spălăm pe mâini?

Sep 1, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Capitală a explicat într-un interviu acordat News.ro că în ultima perioadă au început să vină spre unitatea sanitară mai mulţi pacienţi cu COVID 19, scrie News.ro.

Nu se poate vorbi însă despre o severitate mai mare a bolii, ci despre simptome mai degrabă specifice unei răceli obişnuite. Există însă şi cazuri de pacienţi internaţi cu forme moderate de pneumonie, nefiind însă vorba despre severitatea cazurilor înregistrate în valurile anterioare. Cei mai expuşi rămân în continuare vârstnicii şi cei care au deja diferite probleme de sănătate. Medicul a atras atenţia asupra unui aspect pe care l-a observant, mai ales după încheierea pandemiei, declarată oficial: acela că mulţi oameni renunţă la măsurile de prevenţie a transmiterii bolii, făcând referire în mod deosebit la măsurile banale de igienă, precum spălatul pe mâini.
“În ultimele zile, săptămâni, vedem o uşoară creştere a cazurilor, şi la spital, adică dacă în timpul verii am avut şi zile în care nu era absolut nimeni care să vină pentru testare, acum încep uşor uşor să vină cazuri care încep să se testeze, să se consulte, avem pacienţi internaţi, din aceeaşi categorie de risc, în special vârstnici, aceeaşi poveste ca şi până acum, nu mulţi, dar există.
Ca tip de tulpină virală circulantă, respectăm acel protocol privind secvenţierea cazurilor la decizia medicilor curanţi, deocamdată nu sunt decât tulpinele variantei Omicron, deci probabil că vorbim de variaţia sezonieră a cazurilor, aşa cum este şi în multe alte tipuri de infecţii virale.

sursa:stiripesurse

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *