• Tue. May 21st, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Unde va lucra Lucian Heiuș după demisia fără explicații de la ANAF: ‘Pe 6 iunie sunt acolo’

May 30, 2023

Fostul șef ANAF, Lucian Heiuș, a declarat pentru Libertatea, marți, că va merge la Timișoara pe funcția de consilier superior, la asistență contribuabili.

„Acolo este postul meu, normal că mă duc acolo. Aștept să se publice în Monitor decizia, fac predarea și plec la Timișoara. Pe 6 iunie sunt acolo”, a declarat Heiuș pentru sursa citată.

Președintele ANAF, Lucian Heiuș (PNL), și-a dat luni demisia, fără să explice motivele.

„Mi-am înaintat astăzi demisia din funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. A fost o onoare pentru mine să conduc această instituție și le mulțumesc colegilor mei pentru profesionalismul și implicarea de care au dat dovadă în acest an. Totodată, sunt mulțumit de faptul că, în acest mandat, ANAF a reușit să atingă cu succes toate jaloanele stabilite prin PNRR și toate obiectivele asumate prin programul de guvernare, cu onestitate, responsabilitate și respect față de contribuabili”, a scris Heiuș, luni, pe contul său de Facebook.

A venit și cu niște detalii într-un fel de scrisoare către presă –VEZI AICI, dar tot nu a explicat de ce a decis tocmai acum să demisioneze.

Sunt cel puțin două explicații, una politică și una de natură economică:

Cea politică ține de Protocolul Coaliției PNL-PSD-UDMR. S-a stabilit încă de la început ca partidul care deține Ministerul Finanțelor să cedeze celuilalt șefia ANAF. Prin urmare ministru a fost numit un social-democrat, Adrian Câciu, iar la ANAF a fost numit Lucian Heiuș.

Demisia de luni ar însemna că rotația a început chiar dacă nu se face încă la nivel de miniștri.

Cea economică ține de performanțele modeste. Colectarea a fost foarte slabă la buget în acest an și de aici o suită de probleme. Doar la marii contribuabili deficitul de încasare este de 8.9 miliarde de lei în primele 5 luni. Sunt posibile măsuri dure împotriva responsabililor din ANAF care au tolerat această stare de lucruri.

sursa: stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *