• Sun. May 19th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Lupta pentru Casa Albă trece la un alt nivel! Ce spun potențialii candidați la președinția SUA despre piața cripto

May 30, 2023

În prezent, mulți lideri politici din partidele Democrat și Republican din Statele Unite visează pentru postul de președinte al țării. Iată ce au spus ei despre cripto. La sfârșitul anului 2024, cetățenii Statelor Unite vor merge la cabinele de vot pentru a-și alege următorul președinte – un mandat de patru ani care ar putea avea un impact mare asupra industriei cripto.

Deși urnele sunt programate să se deschidă pe 5 noiembrie 2024, zeci de politicieni americani au semnalat deja intenția de a-l contesta pe președintele Joe Biden pentru prima poziție a țării, conform cointelegraph.com.

Actuala administrație Biden pare să fi adoptat o poziție din ce în ce mai anti-cripto. Între timp, fostul președinte Donald Trump își încearcă din nou norocul pentru această funcție – pregătind scena pentru o revanșă. Alții încearcă să susțină nominalizările prezidențiale democrate și republicane.

„Fără valoare fundamentală”: Joe Biden – democrat

Actualul președinte al Statelor Unite, Joe Biden, și-a lansat candidatura pentru realegere pe 25 aprilie și este, în acest moment, favoritul probabil pentru candidatul democrat la președinție.

Atitudinea lui Biden față de cripto este probabil rezumată cel mai bine în Raportul său economic din 2023 al președintelui, care a inclus o secțiune despre cripto pentru prima dată de când a început în 1950.

Ordinul său executiv din martie 2022 a culminat cu primul cadru pentru cripto. El a cerut o taxă de 30% pe utilizarea energiei electrice din minerit cripto , dublarea impozitelor pe câștigurile de capital și reducerea vânzărilor de spălare criptografică.

„Nu sunt fan al Bitcoin”: Donald Trump – republican

Fostul președinte devenit agent de vânzări NFT, Donald Trump, și-a prezentat oferta de realegere non-consecutivă pe 15 noiembrie 2022. Potrivit sondajului actual , el este candidatul republican favorit.

Trump a spus că cripto-ul „poate fi fals” și este „un dezastru care așteaptă să se întâmple”. El a mai spus și Bitcoin „pare doar o înșelătorie” și nu i-a plăcut „pentru că este o altă monedă care concurează cu dolarul”.

În iulie 2019, în calitate de președinte, Trump a scris pe Twitter că „nu este un fan al Bitcoin și al altor criptomonede”, susținând că valoarea lor se „bază pe puțin”.

„Fiecare drept de a face Bitcoin”: Ron DeSantis – republican

Ron DeSantis a spus că va „proteja” Bitcoin în anunțul său de candidat pentru poziția de Președinte al Statelor Unite din 24 mai pe Twitter. Sondajele efectuate înainte de anunțul guvernatorului Floridei îl dau favorit în fața lui Trump.

În timpul lansării campaniei sale Twitter Space, DeSantis a spus „Aveți tot dreptul să faceți Bitcoin” și „ar proteja capacitatea de a face lucruri precum Bitcoin”.

Propunerea sa de buget 2022-2023 pentru statul Florida a propus ca guvernul să permită companiilor să plătească taxe de stat cu criptomonede.

„Bitcoinul nu ar trebui să fie reglementat ca valoare”: Vivek Ramaswamy – republican

Fondatorul companiei farmaceutice Vivek Ramaswamy a semnalat, de asemenea, o atitudine pro-cripto, dar este considerată cu șanse mici pentru nominalizarea republicană.

La mijlocul lunii mai, Ramaswamy a postat pe Twitter „Bitcoinul nu ar trebui reglementat ca o garanție”. La conferința Bitcoin 2023, el a anunțat că va accepta donații de campanie în Bitcoin.

„Un motor major de inovare”: Robert F. Kennedy Jr. — Democrat

Robert F. Kennedy Jr este văzut ca fiind puțin probabil să fie prezentat de democrați pentru președinte – dar el a semnalat poziții pro-cripto.

La începutul lunii mai, el a spus că „tehnologiile cripto sunt un motor de inovare major” și a numit Bitcoin „simbol al democrației și libertății” într-un discurs la conferința Bitcoin 2023.

El acceptă BTC pentru donații de campanie și a fost primul candidat la președinție care a făcut-o vreodată.

Cointelegraph a contactat campaniile lui Haley, Williamson și Scott pentru a-și clarifica pozițiile cu privire la cripto, dar nu a primit un răspuns.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *