• Sat. Apr 13th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Erdogan a adormit în timpul unui interviu la TV/ Video

May 27, 2023

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a oferit un moment incredibil, în ultima zi a campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale.

În timpul unui interviu pentru televiziunea A HBR, Erdogan a fost surprins în timp ce i se închideau ochii de somn. În timp ce moderatoarea îi adresa întrebarea, președintele Turciei a adormit.

Erdogan s-a confruntat întreaga campanie cu probleme de sănătate. Înaintea primului tur, președintele Turciei a avut mari probleme cu stomacul și a fost nevoit să-și întrerupă campania timp de 4 zile.

Alegeri prezidențiale în Turcia

Turcii votează duminică, 28 mai, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, având de ales între actualul preşedinte Recep Tayyip Erdogan şi contracandidatul său Kemal Kilicdaroglu, un scrutin ce va decide dacă preşedintele îşi va prelungi domnia într-un al treilea deceniu.

Turcii vor alege un preşedinte pentru un mandat de cinci ani.

În primul tur de scrutin din 14 mai, Recep Tayyip Erdogan a obţinut 49,5% din voturi, fiind la mică distanţă de majoritatea necesară pentru a evita un al doilea tur de scrutin, într-un vot văzut ca un referendum asupra regimului său autocratic.

Kemal Kilicdaroglu, candidatul unei alianţe de opoziţie formate din şase partide, a primit 44,9% din voturi.

Candidatul naţionalist Sinan Ogan s-a clasat pe locul al treilea, cu 5,2% susţinere, şi a fost eliminat.

Rezultatul a contrazis prognozele sondajelor, care îl dădeau pe Kilicdaroglu în frunte.

Un referendum din 2017 a aprobat la limită iniţiativa lui Erdogan de a lărgi prerogative preşedinţiei, făcându-l pe preşedinte cu puteri asupra guvernului şi eliminând postul de prim-ministru.

În calitate de preşedinte, Erdogan stabileşte politica privind economia, securitatea, afacerile interne şi internaţionale ale Turciei.

sursa: stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *