• Wed. May 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Zelenski cere Iranului să evite alunecarea către ‘partea întunecată a istoriei’

May 26, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, le-a cerut, miercuri, iranienilor să reanalizeze furnizarea de drone letale către Rusia, pentru a-şi opri alunecarea către “partea întunecată a istoriei”, scrie Rador.

Dronele Shahed, de fabricație iraniană, furnizate Moscovei au avut un rol major în atacurile Rusiei asupra orașelor și infrastructurii, deși Zelenski a declarat că apărarea antiaeriană a Kievului are acum experienţă în doborârea acestora – aproximativ 900 din 1.160 ce au vizat ținte ucrainene au fost doborâte.

“Întrebarea simplă este aceasta: care este interesul vostru de a fi complici la teroarea rusă?” a spus Zelenski în discursul său video de noapte. “Care este beneficiul Iranului de pe urma unor astfel de crime cinice? Cu mâinile rusești, dar cu armele voastre, cu armele voastre… (Dronele) Shahed ale voastre, care terorizează Ucraina în fiecare noapte – acest lucru înseamnă doar că poporul Iranului este împins din ce în ce mai profund către partea întunecată a istoriei.”
Rusia și-a intensificat cooperarea militară cu Iranul de când şi-a lansat invazia în ţara vecină, în februarie 2022. Iranul a negat, inițial, că a furnizat drone Shahed Rusiei, însă ulterior a afirmat că a furnizat Moscovei un număr mic de drone, înainte de începerea conflictului.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *