• Tue. May 30th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Se consolidează colaborarea dintre Ford și Tesla. Anunțul a fost făcut chiar de Elon Musk și Jim Farley

May 26, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

Sawyer Merritt, apropiatul lui Elon Musk, a anunțat că Ford și Tesla au decis să facă un parteneriat care va începe la începutul anului viitor. Musk și Jim Farley au transmis că mașinile Ford vor putea fi încărcate la stațiile Tesla.

Elon Musk și Jim Farley au făcut un parteneriat care va începe la începutul anului viitor și care va oferi clienților Ford EV acces la peste 12.000 de Superchargers Tesla în SUA și Canada. Cel care a confirmat zvonul a fost apropiatul CEO-ului Tesla, Sawyer Merritt.

În 2025, Ford va oferi mașini electrice de generație următoare cu conectorul North American Charging Standard (NACS) încorporat, eliminând necesitatea unui adaptor pentru a accesa Superchargers Tesla.

„Am un respect extraordinar pentru Ford ca și companie, iar aceasta produce vehiculeexcelente. Este un lucru pe care suntem foarte bucuroși să îl susținem”, a declarat Musk în timpul unui livestream.

CEO-ul Ford a anunțat că următoarea generație de vehicule electrice Ford va fi fabricată cu porturi de încărcare de tip Tesla și că vor fi mai multe stații de încărcare Tesla decât CCS.

 

„Nu avem atât de mulți clienți EV ca dumneavoastră, dar avem totuși o mulțime, iar pentru ei să poată avea acest beneficiu deja la începutul anului viitor și să nu fie nevoiți să cumpere o mașină nouă este, cred, o adevărată declarație din partea dumneavoastră și a echipei Tesla de a acorda cu adevărat prioritate experiențelor clienților”, i-a spus Farley lui Musk. Acesta a mai declarat că mașinile electrice Ford existente vor folosi un adaptor pentru a accesa Superchargers de la Tesla.

Ford, primul producător auto care a acceptat oferta lui Musk

În noiembrie, Elon Musk a invitat și alți producători de vehicule electrice să construiască vehicule care să folosească porturile de încărcare Tesla, dar doar Ford a acceptat oferta. „Este super greu să faci arhitecturi electrice integrate”, a glumit Farley.

Autoritățile din mai multe țări consideră că adoptarea vehiculelor electrice trebuie urgentată. California și New York deja au adoptat proiecte de lege pentru a restricționa vânzarea de noi vehicule pe benzină până în 2035, potrivit CNN

sursa:EVZ.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *