• Sun. Sep 24th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Pericolul din roşiile ţuguiate: Ce spun specialiştii despre forma acestora

May 26, 2023
0 0
Read Time:54 Second

Pericolul din roşiile ţuguiate: Ce spun specialiştii despre forma acestora

Specialiștii trag un semnal de alarmă în cazul roșiilor ţuguiate. Cum ajung tomatele să aibă o astfel de formă şi la ce trebuie să fie atenţi consumatorii.

Roşiile sunt printre cele mai populare legume în România. De foarte multe ori, clienţii aleg să cumpere roşiile ţuguiate, pentru că au un gust mai bun şi le creează impresia de produs autohton. Dar, specialiștii au lansat un avertisment în cazul roșiilor ţuguiate, pentru că ar putea să devină un pericol pentru sănătate.

Ce spune un profesor universitar

„În cantităţi foarte mari pot provoca iritaţii ale esofagului, prin ingerare, poate şi probleme la stomac, dar în acelaşi timp, foarte multe dintre ele sunt responsabile şi pentru boli de natură neurodegenerativă, mai ales cele care conţin, în special, metale grele”, a declarat profesorul universitar doctor Vasile Stoleru, rector USV Iaşi,

Tomatele au această formă în urma unor hormoni chimici de sinteză care au fost utilizați la cultivarea lor. Consumul într-o cantitate mare poate provoca probleme de sănătate, precum iritații ale esofagului sau la stomac.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *