• Tue. Feb 27th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Pană uriaşă de gaz în Columbia, creată probabil de un vulcan

May 25, 2023

Pană uriaşă de gaz în Columbia, creată probabil de un vulcan.

Şase milioane de oameni sunt privaţi de gaz în sud-vestul Columbiei, din cauza creşterii puternice a temperaturii în jurul gazoductului care deserveşte regiunea, probabil în urma unui fenomen vulcanic, au anunţat companiile de gaz afectate, transmite joi AFP.
“De pe 24 mai la prânz, serviciul de gaz natural este total întrerupt în sud-vestul ţării”, a anunţat într-un comunicat Gases de Occidente.

Întreruperea afectează circa 6 milioane de oameni, în special 1,3 milioane de locuitori din Cali, al treilea cel mai mare oraş al Columbiei.

Potrivit companiei TGI, care exploatează gazoductul afectat, cauza cea mai probabilă este un “incendiu subteran” în zona vulcanului Cerro Bravo, din departamentul central Tolima. În sectorul prin care trece gazoductul au fost detectate temperaturi subterane de peste 600 de grade Celsius şi “roci incandescente”, a explicat compania.

Lucrările de restabilire a alimentării ar putea dura o săptămână, a menţionat Gases de Occidente.

Două treimi din cei 50 de milioane de columbieni depind de gaz pentru a găti, potrivit Asociaţiei columbiene a gazului natural.

Imagini publicate pe reţele de socializare au arătat persoane gătind la foc de lemne şi cozi lungi la magazinele care vând plite electrice. În oraşele care folosesc autobuze pe gaz, transportul în comun este paralizat.

“Este nevoie de un plan amplu de urgenţă. E o criză cum nu a mai fost de mult timp”, a comentat în faţa presei primarul din Cali, Jorge Ivan Ospina.

Sursa:stiripesurse

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *