• Tue. May 30th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Atenție la vreme – Un nou ciclon din Mediterana peste România/ Cât țin furtunile violente

May 25, 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 41 Second

Atenție la vreme – Un nou ciclon din Mediterana peste România/ Cât țin furtunile violente

Vremea va fi deosebit de caldă în majoritatea regiunilor, dar spre seară își fac apariția vijeliile. Un nou ciclon mediteranean ajunge în România în următoarele zile. Meteorologii anunță furtuni violente și căderi de grindină.

Joi, 25 mai, vremea va fi caldă în majoritatea zonelor, dar și în general instabilă.

“Instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales după-amiza și seara, prin înnorări temporar accentuate și intervale cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 50-70 km/h), vijelii și grindină, local la munte, în Transilvania, dealurile Crișanei și Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei și pe arii restrânse în rest. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp. Noaptea aria ploilor se va restrânge, iar acestea se vor semnala pe alocuri, cu o probabilitate mai mare în centru, sud și est”, anunță ANM.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 28 grade Celsius, iar cele minime între 7 și 17 grade Celsius, ușor mai scăzute în depresiunile intramontane. Dimineața și noaptea izolat va fi ceață îndeosebi în vest și centru.

“Această masă de aer cu proprietăți pentru instabilitatea atmosferică va se va menține pe tot parcursul săptămânii și vom avea astfel de manifestări aproape în fiecare după-amiază, cu precădere în jumătatea de sud a teritoriului, în condițiile în care și temperaturile vor fi destul de ridicate. La amiază vor mai atinge valori de 27-28, poate chiar 29 grade”, a spus Alina Şerban, meteorolog în cadrul ANM, la Antena 3 CNN.

În București, conform ANM, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales în orele serii și din nou spre sfârșitul nopții când vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatură maximă va fi de 28 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 13 și 15 grade Celsius.

Maxime de 28 grade Celsius

Vineri, 26 mai, meteorologii anunță tot instabilitate accentuată, mai pronunțată în vestul, sudul și parțial în centrul țării, precum și în zonele de munte, unde mai ales în a doua parte a zilei și la începutul nopții vor fi înnorări temporar accentuate, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55-70 km/h) și vijelii. Va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp. În celelalte regiuni, astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse. Temperaturile maxime se vor situa între 20 și 28 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în nord și nord-est, iar cele minime între 8 și 17 grade Celsius.

Sâmbătă, în Capitală, cerul va prezenta înnorări temporar accentuate, iar cu o probabilitate mai mare dimineața și din nou după-amiaza și seara vor fi averse ce pot avea caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 26 grade Celsius și minima se va încadra între 13 și 15 grade Celsius.
sursa: stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *