• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Președintele Germaniei a dezvăluit adevăratul scop al vizitei sale în România: Germania supraveghează întărirea flancului Estic

May 24, 2023

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a fost primit, miercuri, la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis. Steinmeier efectuează o vizită de stat la București, Sibiu și Timișoara, în perioada 24-26 mai 2023.

Steinmeier a explicat de ce a venit în România:

“Am spus deja în mod repetat că trebuie să regândim lucrurile, să luăm decizii noi. Politica germană a arătat în s-au întâmplat multe lucruri pentru consolidare a capacității noastre de apărare, dar și a NATO. În aceste 12 luni am vizitat toate statele NATO din Flancul Estic. Săptămâna viitoare voi merge în Lituania. Știm că flancul estic al NATO trebuie consolidat”, a spus Steinmeier.

Klaus Iohannis a vorbit despre susținerea pentru refugiați

“De la început am declarat public că România va sprijini România și pe ucraineni. Acest sprijin nu e limitat în timp și va mai dura. Aproape patru milioane de refugiați ucraineni au trecut granița către România. Mulți au rămas și au găsit loc de muncă în România. Nu văd nicio schimbare de atitudine față de acești oameni”,a declarat Iohannis.
sursa: stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *