• Mon. Feb 26th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Iohannis, către greviștii din educație: ‘O negociere se întâmplă în așa fel încât părțile se întâlnesc undeva la mijloc’

May 24, 2023

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Palatul Cotroceni, că sindicatele din învățământ trebuie să înțeleagă că Guvernul nu va putea îndeplini toate revendicările profesorilor.

Greva din invatamant este o tema foarte seriosa. Solicitarile profesorilor sunt in mare parte legitime, usor de inteles. Cred ca toata lumea a vazut disponibilitatea Guvernului, a premierului, a ministrului educatiei de a sprijini aceste solicitari. S-au gasit solutii pentru o serie de puncte revendicate de sindicate. Am avut o discutie cu conducerea coalitiei pe aceasta tema si aceste promisiuni vor fi onorate indiferent de rezultatul negocierilor.

Pe de alta parte, si sindicatele trebuie sa vada ca o negociere se intampla in asa fel incat partile se intalnesc undeva la mijloc, este greu de imaginat ca toate solicitarile vor fi satisfacute de azi pe maine, dar chestiunea ramane in atentia coalitiei si ramane promisiunea ferma ca se va lucra pe legea salarizarii unice care va veni cu solutii pentru angajatii din educatie”, a declarat seful statului.
Sursa: stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *