• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Fost reprezentant special al SUA pentru Ucraina: ‘Armata rusă nu mai poate înainta’

May 24, 2023

Diplomatul american Kurt Volker, fost reprezentant special al SUA pentru Ucraina, susţine că trupele ruse nu mai pot avansa pe front, din cauza echipamentelor și a conducerii militare slabe, conform RBC, scrie rador.ro.

În opinia lui Volker, Ucraina a obţinut deja o victorie, deoarece Putin a vrut să distrugă statul ucrainean în ansamblu, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

„În ceea ce privește evenimentele de pe câmpul de luptă, este evident că forțele armate ruse nu mai sunt capabile să avanseze. Au încercat, au încercat foarte mult în ultimele luni și în timpul iernii, dar nu sunt organizate, nu se pot consolida în poziții”, a explicat fostul reprezentant special american pentru Ucraina.

Kurt Volker a adăugat că armata rusă nu are succes pe front din cauza echipamentelor, comandamentului militar, controlului și coordonării foarte slabe.

„Între timp, trupele ucrainene sunt bine antrenate, bine echipate, integrate și sunt sub o comandă puternică. Acest lucru va juca un rol decisiv în următoarele luni, pe măsură ce Ucraina avansează în continuare”, a remarcat diplomatul.

Volker a menționat că nu cunoaște detaliile viitoarei contraofensive.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *