• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Profesorii din România au inventat Greva plătită tot de stat împotriva căruia protestează

May 23, 2023

Profesorii din România au inventat Greva plătită tot de stat împotriva căruia protestează

Mai pe românește – în fapt greva nu prea e grevă. E o șmecherie de grevă. Doar refuză să predea la ore, dar ei se prezintă la școli pentru a nu se spune că lipsesc de la lucru și prin urmare ei sunt și plătiți deși nu muncesc. Și o spun sindicatele chiar în comunicat oficial fără nici o problemă.

În ceea ce privește plata salariilor pentru zilele de grevă, aceștia au specificat că acestea vor fi considerate „zile lucrate în sistemul de învățământ”.

Se încasează normal

Perioada de suspendare a contractului individual de muncă pentru participarea la grevă nu afectează sub nicio formă vechimea în muncă și vechimea în învățământ și prin urmare nu afectează nici drepturile care se acordă prin raportare la vechimea în muncă și în învățământ, cum ar fi, spre exemplu, drepturile de natură salarială sau depunerea dosarului pentru obținerea gradației de merit”, se arată într-un comunicat al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

Așadar… salariul întreg, gradații, vechime.

În mod normal când într-un domeniu se declanșează greva salariații încetează lucrul și plata pentru orele care sunt considerate gravă se face dintr-un fond al sindicatului de care aparțin care chiar așa se și numește – Fondul de grevă.

sursa: stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *