• Tue. Jun 6th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Posibil arbitraj la Cotroceni în blocajul din Guvern – surse

May 23, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Liderii coaliției de guvernare sunt așteptați, joi, să participe la o discuție la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, în contextul impasului legat de rocada guvernamentală, spun surse liberale.

Premierul Nicolae Ciucă intenționează să-și depună vineri mandatul, pentru ca funcția de prim-ministru să fie preluată de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Împărțirea ministerelor în viitorul cabinet se află în impas. PSD vrea amânarea negocierilor până se rezolvă greva profesorilor, iar UDMR a părăsit negocierile nemulțumită de intenția PNL de a prelua Ministerul Dezvoltării, portofoliu condus în prezent de un ministru al formațiunii maghiare.

De asemenea, surse din PSD susțin că împărțirea ministerelor ar trebui să se realizeze după desemnarea noului premier.

Președintele Klaus afirma săptămâna trecută, întrebat dacă protocolul coaliției ar trebuie renegociat: „Chestiunile legate de împărțirea ministerelor, de cine și cum face coaliția sunt chestiuni care se negociază între partide, nu este o negociere la care trebuie să participe președintele statului, însă așteptarea mea este ca această negociere să se finalizeze până săptămâna viitoare”.

După ce Nicolae Ciucă își depune mandatul, preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *